Je Eigen Vlees Malen Met Een Vleesmolen

Als je een vleesmaestro bent of misschien een hamburgerliefhebber, hoef je niet te vertrouwen op gehakt uit de winkel. Het is veel gemakkelijker om zelf vlees te malen dan de meeste mensen zich realiseren.

U moet niet ontmoedigd zijn als u zich bij uw eerste poging niet zelfverzekerd voelt. Het is veiliger en gezonder om voor de home-ground methode te kiezen.

De CDC schat elk jaar ongeveer 265.000 E. coli-infecties in. Wie wil er eigenlijk op die lijst staan? Als dat niet genoeg is om te overtuigen, laten we dan eens kijken naar huisgemalen vleesproducten.

Waarom Zou Je Thuis Je Eigen Vlees Malen?

Eén ding is zeker als je kijkt naar de kilo’s rundergehakt op een dienblad: je weet niet welke ingrediënten ze bevatten en of het veilig is.

Door echter zelf vlees te malen, heeft u alles onder controle. U kunt de ingrediënten controleren en door voedsel overgedragen ziekten voorkomen.

Dit is waarom het malen van je eigen vlees thuis een goede keuze kan zijn:

  • Het hele proces is aan jou om te controleren.
  • Je kunt op elk moment naar je vriezer reiken en beefburgers maken voor een snelle lunch
  • Algehele kwaliteit, versheid en fijnheid zijn allemaal onder uw controle
  • Het is mogelijk om een betere textuur te krijgen dan bij de in de winkel gekochte varianten.
  • Je kunt de 80/20-verhouding vlees-vet behouden of deze naar behoefte aanpassen

Procedure

Ben je nieuw in het malen van vlees? Nou, het is vrij eenvoudig, volg gewoon de onderstaande stappen:

  • Snijd het rundergehakt in kleine blokjes van 4 cm. Deze kunnen worden gebruikt bij hamburgers, worstjes en stoofschotels.
  • Vries de blokjes minimaal een half uur in. Dit maakt het mogelijk om het vlees gemakkelijk te manipuleren.
  • Leg de blokjes vervolgens op een bakplaat en laat ze drogen. Als de randen stevig zijn en de binnenkant zacht, kunnen de kubussen worden gemalen.
  • Voor efficiënt en gemakkelijk malen moeten de maalmachines een tijdje in de vriezer worden bewaard. Dit maakt een heel groot verschil, vooral met betrekking tot vleessmering en verstopping.
  • Houd uw gemalen vlees koud om de gevarenzone te vermijden. Het gehakt kan in een ijsblokjescontainer worden bewaard.
  • Als je niet tevreden bent met het eindresultaat, doe het gehakt dan terug in de molen en herhaal het proces.
  • Om van sappig en vers vlees te genieten, is het aan te raden het gehakt meteen te garen. U kunt echter besluiten om het later te bevriezen en te gebruiken.