De Duurste Koffie Ter Wereld. Luxe En Zijdezachte Smaak

‘S Werelds Duurste Koffie

Denk je erover om van je koffieverslaving af te komen? Als het op extravagantie aankomt, zullen uw smaakpapillen niet het enige zijn dat de krachtige smaak voelt die koffie van hoge kwaliteit kan bieden, uw portemonnee zal het ook voelen.

Elke koffieverslaafde zal iets uitgeven om zijn cafeïneverslaving aan te wakkeren, of het nu gaat om koffiebonen of koffiedik uit de supermarkt. Maar is overmatig?

Veel koffieliefhebbers geloven dat bijna elke prijs redelijk is als het gaat om de lekkerste kop koffie ter wereld. Maar hoe hoog wordt die prijs? We waren een aantal van de meest luxueuze koffies aan het uitpakken die je vandaag aan je bucketlist kunt toevoegen.

‘S Werelds Duurste Koffie

Laten we het opsplitsen in de dollar. Er zijn veel redenen waarom sommige koffie een hoge prijs kan hebben. Sommige koffiesoorten kunnen duurder zijn dan andere vanwege oogstopbrengsten, beschikbaarheid, arbeid/handmatig proces en marktvraag.

Deze koffies zijn geweldig om je koffie-inname om te schakelen.

Los Planes Koffie

Los Planes-koffie is geliefd bij koffiekenners over de hele wereld vanwege de zachte, hartige smaak. Deze smaaktonen bevatten perzik, chocolade, butterscotch en appel. Hierdoor is de vraag naar koffie toegenomen. Los Planes-koffie heeft vele onderscheidingen ontvangen, waaronder de El Salvador Cup of Excellence.

Los Planes-koffiebonen, die op grotere hoogte worden geteeld, worden niet alleen zo goed herkend vanwege hun smaak, maar ook vanwege de zorgvuldige zorg en toewijding die de boeren eraan hebben getoond. Met een gemakkelijke zuurgraad zal Los Planes-koffie je zintuigen wakker maken met robuuste smaaktonen die je bij elke slok naar meer laten verlangen. Gemiddeld kost het ongeveer één zak.

Hawaiiaanse Kona Koffie Peaberry Bonen (-)

Kona-koffie dankt zijn naam aan de Kona-regio van Hawaï en is een van de meest geliefde ter wereld. Kona wordt geteeld op de steile, bergachtige hellingen tussen Mauna Loa en Hualalai. Het komt van het grootste eiland van Hawaï. Uit een klimaat van zonnige temperaturen, matige regenval en rijke vulkanische grond, staat bekend dat Kona-bonen buitengewoon heerlijk van smaak zijn. Het is echter belangrijk om in de gaten te houden wat voor soort Hawaiiaanse koffie u besluit te kopen, aangezien een deel ervan misschien niet helemaal eersteklas is, ook al beweert het dat wel te zijn.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

De meeste Kona-bonen worden verkocht in zakken die voor 10% uit pure Kona-peaberry-bonen bestaan, terwijl de andere 90% uit gemiddelde koffiebonen bestaat die niet zo hartig zijn als Kona-bonen. Een stevige zak met 100% Kona bonen is meestal peaberry bonen en dus veel duurder. Om de kwaliteit van uw Hawaiiaanse Kona-bonen beter te waarborgen, kunt u het beste peaberry-bonen kopen.

Fazenda Santa Ines (/lb)

Fazenda Santa Ines, een Braziliaanse koffie, staat bekend om zijn constante kwaliteit en heerlijke smaak. Fazenda Santa Ines-koffie is een van de beste. Het wordt verbouwd met natuurlijk mineraalwater uit nabijgelegen bronnen. Samen met deze bronnen zorgt het bergachtige gebied waarin deze bonen worden verbouwd, voor meer uitgesproken en herkenbare smaaktonen.

Deze bonen zijn rijk aan fruitige smaken en zijdezachte karamel. Ze maken een heerlijk kopje koffie waar je op elk moment van de dag van kunt genieten. De koffie is meestal geprijsd op ongeveer € 1 per pond. Het is echter nog steeds zeer betaalbaar voor koffieliefhebbers.

Jamaicaanse Blue Mountain-koffie (-).

Deze bonen komen uit de Jamaicaanse Blue Mountain-reeks van Jamaica. Deze bonen worden op grote hoogte verbouwd en hebben veel regen. Dit zorgt voor een constante aanvoer van gezonde bonen. Deze omstandigheden zorgen voor enkele van de meest gewilde bonen op de koffiemarkt en er is al heel lang veel vraag naar. Verrassend genoeg is Japan de grootste consument van deze bonen, aangezien ongeveer 80% van de totale productie van Jamaica naar Japan wordt verscheept.

Er kunnen drie categorieën worden gebruikt om Jamaicaanse Blue Mountain-koffie te sorteren. Dit zijn de nummers 1, 2 en 3. Nummer 1 is de hoogste kwaliteit, met de minste misvormingen. Deze bonen worden alom geprezen om hun rijke smaak en gebrek aan bitterheid.

Finca El Injerto Koffie (-)

Finca El Injerto Coffee, geteeld in Guatemala, is een ander duur merk koffiebonen. Finca El Injerto Coffee werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de tweede plaats in de Guatemala Cup of Excellence 2017.

Deze boeren verbouwen koffie op een gemiddelde hoogte van 4.800-6.152.4m. Ze besteden veel aandacht aan de behandeling van hun planten. De familie besteedt veel zorg aan het verwerken van hun koffiebonen. Ze gebruiken het Peak Performance Process om de bonen te wassen. Dit omvat het handmatig sorteren en extraheren van koffiebonen, evenals het nat en droog malen van de bonen, fermenteren en weken. Het is dit intense proces dat deze volle, evenwichtige, romige, zoete en complexe smaken ontwikkelt.

Sint-Helena Koffie

Sint-Helena-koffie, geteeld op het vulkanische eiland van Sint-Helena, is wereldberoemd om zijn hoge kwaliteit en unieke smaak. St. Helena is een van de meest geïsoleerde gebieden ter wereld, zo geïsoleerd dat het eigenlijk de ballingschap was van keizer Napoleon Bonaparte tot aan zijn dood in 1821. Volgens velen was de keizer opgetogen over hoe lekker de koffie was op de eiland, en zijn enthousiasme heeft er in de eerste plaats toe geleid dat het een geëxporteerd gewas is.

Ondanks zijn geschiedenis staat Sint-Helena-koffie bekend om veel meer dan alleen zijn geschiedenis, het staat ook bekend om het soort koffie dat daar wordt verbouwd. De beroemde Green Tipped Bourbon Arabica-bonen zijn de eerste koffievariëteit die op het eiland is geïntroduceerd. De boon heeft onderscheidende eigenschappen omdat het geen gewone arabicabonen zijn, maar het is een specifieke soort die moeilijk ergens anders te vinden is. Vanwege hun zeldzaamheid, kunt u verwachten dat u een redelijk maar toch enigszins voortreffelijk bedrag betaalt

Ospina-koffie (/lb).

Ospina Coffee komt van een specifieke boerderij in Colombia en komt van de familieboerderijen van Ospina die al generaties lang hoogwaardige koffie verbouwen op rijke vulkanische grond. Opgericht door twee broers die in 1835 uit de gevangenis ontsnapten, is de bescheiden koffieplantage van de familie nu een van de oudste en eerste grootschalige commerciële koffieplantages geworden.

Ospina Coffee heeft sterke karamel- en nootachtige smaken. Het is geliefd om zijn hoogwaardige smaak en zorgvuldige teeltmethoden. De bonen worden geteeld op 7.152,4 meter of hoger en hebben een gedurfde chocolade-amandelsmaak. Het gaat ook gepaard met een uitgebalanceerde zuurgraad en een lichte afdronk van de smaak, waardoor het superzacht en eenvoudig te drinken is voor de lage prijs van ongeveer per pond.

Hacienda La Esmeralda (-150/Lb.)

Hacienda La Esmerelda, een familiebedrijf in koffie, is gevestigd in de Boquete-regio van Panama. Ze verbouwen hun bonen in de zuidwestelijke bergketen en hebben vele prijzen en erkenning gewonnen voor hun smaak, bonenkwaliteit en exotische flair. Deze bonen zijn normaal gesproken meer citrusachtig van smaak en hebben ook een hogere zuurgraad. Dit is een bijzondere koffiesoort die zeer gewild is bij zowel koffiekenners als koffiebranders.

Hacienda La Esmeralda, mogelijk de meest gewaardeerde koffie ter wereld, wordt verbouwd op 4.280,7 m boven zeeniveau. De hogere prijs van de bonen is te danken aan hun korte groeiseizoenen, uitzonderlijke smaak en hoge arbeidskosten.

Hoewel velen denken dat deze koffie de duurste ter wereld is, is dat niet zo. Het lijkt misschien verrassend, maar kopi luwak (ook wel kattenpoepkoffie, luwakkoffie of civetkoffie genoemd) is een koffiesoort gemaakt van Aziatische palmcivet, die wordt verwerkt en schoongemaakt. Civetkoffie is een premium koffie waar veel koffieliefhebbers dol op zijn, omdat het de reputatie heeft robuust te zijn. Het dieet van de dieren heeft het zoet en geurig gemaakt met kruidige en aardse tonen.

Luwak-koffie komt voornamelijk uit Zuidoost-Azië en is de meest bekende koffiemethode ter wereld. Kopi luwak-koffie is geëvolueerd van een minder bekende luxe naar een wereldwijde exotische koffietrend. Door de populariteit van luwak-koffie zijn er veel goedkopere namaakproducten ontstaan. Maar luwak-koffie blijft erg duur (omdat het beste altijd het duurst is).

De lagere niveaus van kopi luwak zijn meestal gemiddeld rond, terwijl de bonen van hogere kwaliteit een gemiddelde kunnen bereiken van Deze prijsschommeling hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de bonen, verwerkingsmethoden, vraag en zelfs hoe goed de dieren worden behandeld . In de afgelopen jaren heeft de productie van kopi luwak veel kritiek gekregen vanwege beschuldigingen van misbruik van palmcivetkatten, hoewel de praktijk nog steeds populair is.

Zwart Ivoor Koffie (-).

De koning van de koffie, zwarte ivoorkoffie is momenteel de duurste koffie ter wereld. Zwart ivoor koffie is vergelijkbaar met civet koffie. Het is een mestkoffie gemaakt van olifanten. Voornamelijk afkomstig uit Thailand, met name van de Golden Triangle Asian Elephant Foundation, wordt deze koffie geproduceerd van ongeveer 20 geredde olifanten. Het is robuust, smaakvol, exotisch, en voor het oprapen allemaal voor de bescheiden prijs van – per pond of een kopje.

Het is gemaakt van 100% Arabica bonen. De smaak van de koffie wordt vermengd met de natuurlijke kruiden- en aardetonen die olifanten eten. Het maagzuur van de dieren breekt de eiwitten en moleculaire verbindingen in de bonen af en geeft de bonen zelf een meer robuuste smaak. De bonen hebben meer kans om de voedingsstoffen uit de voeding van olifanten op te nemen dan kopi-luwak-koffie. Grote zoogdieren kunnen meer voedsel eten.

Afsluiten

Er zijn zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Er zijn veel hoogwaardige koffiemerken en bonen verkrijgbaar, afhankelijk van uw budget.