Wat Gebeurt Er Met De Watercrisis In Kaapstad?

Wat Gebeurt Er Met De Watercrisis In Kaapstad?

Kaapstad dreigt Day Zero, de dag waarop het water moet worden afgesloten, is uitgesteld dankzij een combinatie van overheidsregulering, politiehandhaving en naleving door de burger. De regering van Kaapstad heeft krachtige waterbesparende maatregelen genomen en de politie is ijverig bij de handhaving ervan. De maatregelen zijn omarmd door de inwoners van Kaapstad en worden opgevolgd. We zullen in dit artikel de watercrisis in Kaapstad bespreken en de vele manieren onderzoeken waarop waterbehoud heeft bijgedragen. Lees verder om meer te weten te komen.

Wat is er gebeurd?

Kaapstad is het slachtoffer van een ongekende droogte van drie jaar, met als gevolg alarmerend gedaalde waterstanden in reservoirs en een nijpend tekort aan water voor gebruik door de bewoners.

De waterstanden in stuwmeren en dammen zijn de afgelopen drie jaar gestaag gedaald. Zelfs als het in de winter regent, blijft het waterpeil op minder dan 20% van de damcapaciteit.

Theewaterskloof is de grootste dam van Kaapstad en de bron van het meeste drinkwater van de stad, maar het bevat slechts ongeveer 11%. De westelijke oevers van de dam zijn bijna verlaten en helemaal droog.

PBS News Hour: Droogte in Kaapstad

Hoe Besparen Inwoners Van Kaapstad Water?

Kaapstad is een kuststad. Water is echter schaars in Kaapstad, dus bewoners hebben extreme maatregelen genomen om water te besparen. Om te beginnen zijn bewoners beperkt tot ongeveer 59 liter (50 liter) water per persoon, per dag. Aangezien een typische douche ongeveer 91 liter water verbruikt en een typische toiletspoeling ongeveer 5, is het gemakkelijk in te zien dat mensen heel snel zonder water kunnen komen te zitten, tenzij ze uiterst voorzichtig zijn.

Dit zijn slechts enkele manieren waarop bewoners optimaal kunnen profiteren van hun beperkte watervoorraad.

  • Douches van één minuut: Misschien heb je wel eens gehoord van de 90 seconden durende Navy-douche. In Kaapstad moeten inwoners nog sneller douchen dan een matroos in een onderzeeër.
  • Vogelbaden zijn een geweldige manier om de hoeveelheid water die nodig is om te baden te verminderen. Je kunt een emmer en een spons gebruiken om te baden. Dit kan worden gedaan met slechts een paar liter water, maar het vergt enige oefening. Bij deze methode hoef je je niet te haasten.
  • Niet doorspoelen! Water wordt bespaard door minimaal één keer per dag het toilet door te spoelen.
  • Water hergebruiken: Het water uit de handwascyclus en de spoelcyclus kan worden gebruikt om het toilet en de dweilvloeren door te spoelen. Biologische waszepen kunnen ook worden gebruikt om uw tuin water te geven.
  • Zorg voor een regenton: Opgeslagen regenwater is goed voor het bewateren van planten.
  • Gebruik geen tuinslang. Het is verboden een tuinslang te gebruiken. Tuinen moeten worden bewaterd met een emmer of gieter.
  • Het besturen van een vuile auto is een overtreding: het is een zonde om je auto te wassen.
  • Spoel de afwas niet af: Was de afwas zelden en in één keer.

Hoe de inwoners van Kaapstad de watercrisis overleven – voor nu

De Waterpolitie Houdt Iedereen In De Gaten

Politie en inwoners van Kaapstad zetten zich in voor waterbehoud. De agenten patrouilleren te voet en letten scherp op mensen die slangen gebruiken om tuinen te besproeien of auto’s te wassen. Ze inspecteren ook bouwplaatsen om ervoor te zorgen dat stadswater niet wordt gebruikt in projecten zoals het mengen van cement.

Lokale functionarissen beweren dat deze patrouilles zeer nuttig zijn geweest en zelfs in de winter zullen doorgaan als het regent. Bewoners en ambtenaren in Kaapstad zijn zich bewust van het belang van waterbesparing.

De Regering Publiceert Lokaal Watergebruik

Een kaart van het waterverbruik in Kaapstad is beschikbaar op de website van de stad. Als je te veel water gebruikt, weet iedereen dat! Als uw thuislocatie is gemarkeerd met een donkergroene stip, betekent dit dat u de juiste hoeveelheid water gebruikt. Als je een lichtgroene stip ziet, betekent dit dat je dicht bij het water komt.

Hoewel we dit misschien als publieke schande beschouwen, begrijpen de inwoners van Kaapstad dat het besparen van water een gemeenschapsinspanning is. Ze beseffen maar al te goed dat ze moeten samenwerken om water te besparen en de gevreesde Day Zero te voorkomen, wanneer de openbare watervoorziening wordt afgesloten omdat er simpelweg geen water meer is.

Samenwerking werkt!

De gezamenlijke inspanningen van de gemeenschap om het waterverbruik sinds 2015 met meer dan 50% te verminderen, hebben ertoe geleid dat Day Zero wordt vertraagd. Naast waterbehoud in de stad hebben lokale boeren geholpen door wat irrigatiewater uit hun eigen dammen te laten stromen om de watervoorziening te versterken.

Is er geen oplossing?

Er zijn nogal wat oplossingen aangedragen en de stad bouwt momenteel ontziltingsinstallaties om zout water om te zetten in zoet water; dit is echter een kostbaar proces van begin tot eind en zal het probleem niet volledig oplossen.

Creatieve oplossingen, zoals een ijsberg op Antarctica vastbinden en naar Zuid-Afrika slepen, zijn ook voorgesteld; dit soort oplossingen zijn echter onpraktisch en zouden slechts eenmalig zijn.

De stad zal een manier moeten vinden om haar waterbronnen te diversifiëren. Op dit moment komt het water vooral uit dammen en reservoirs. Gezien het huidige klimaat is dit duidelijk geen optie.

Hoe ziet de toekomst eruit voor de inwoners van Kaapstad als er geen water is?

Zonder water zijn in Kaapstad zal een ramp zijn. Er zijn echter enkele oplossingen die gevolgen kunnen hebben voor veel delen van de bevolking. Water Crisis Coalition, een grassroots-organisatie, zegt dat dure projecten zoals ontzilting van water een onevenredige impact zullen hebben op inwoners met een laag inkomen. Hoge waterprijzen kunnen voor problemen zorgen, aangezien Zuid-Afrikanen niet veel besteedbaar inkomen of flexibiliteit hebben. Elke verandering of verhoging van de kosten kan catastrofale gevolgen hebben.

Dit wordt geïllustreerd door het feit dat in veel delen van de stad waterbeheersystemen worden geïnstalleerd op huizen die hun maandelijkse waterlimiet overschrijden. Dit betekent dat wanneer de limiet is bereikt, het water wordt afgesloten en pas weer wordt ingeschakeld na een boete en vooruitbetaling. Dit kan betekenen dat je voor de allerarmsten zonder water zit.

Kan het hier gebeuren?

Water is een eindige hulpbron. In de overbevolkte, vervuilde, opwarmende wereld van vandaag is er geen locatie die veilig is voor een potentiële Day Zero. Het World Resources Institute (WRI) is gevestigd in Washington DC en stelt dat gebieden zoals Kaapstad, die afhankelijk zijn van dammen en reservoirs voor waterbronnen, Day Zero zullen ondergaan. Bekende voorbeelden zijn Irak, India en Marokko.

WRI meldde ook dat waterstress in de Verenigde Staten toeneemt. Er zijn momenteel geen Franse staten die worden geconfronteerd met Day Zero. Californië ligt er echter dichtbij vanwege het uitgebreide en ongereguleerde watergebruik.

De directeur van het WRIs Water Initiatives-team, Charles Iceland, waarschuwt dat de gemiddelde regenval in het zuidwesten van de VS de komende tien jaar naar verwachting met ongeveer 30% zal afnemen. Om dit te compenseren, zullen Amerikanen en andere mensen over de hele wereld hun waterconsumptiegewoonten moeten aanpassen.

We sluiten af met Waterbesparende Tips uit San Diego, Californië.