5 Beste Sifonkoffiezetapparaten Vacuümkoffiebrouwers

Als fulltime koffienerd raak ik onbeschaamd enthousiast over unieke brouwmethoden, maar geen enkele maakt me zo enthousiast als het Siphon-brouwkoffiezetapparaat (ook bekend als een vacuümkoffiezetapparaat).

Vandaag ga ik proberen mijn koffieboner te kalmeren, zodat ik je kan vertellen over de beste sifonkoffiezetapparaten van 2021.

BESTE KEUZE

HARIO Technica Koffiesifon

Eenvoudig maar efficiënt ontwerp dat het gemakkelijk maakt om verbluffende filterkoffie te maken (en het is betaalbaar). Het wordt geleverd in de maten 3 kopjes en 5 kopjes en is een favoriet onder koffieliefhebbers.

Wat Is Een Vacuüm Koffiezetapparaat?

Wat Is Een Vacum Koffiezetapparaat

Er is een kort en een lang antwoord op deze vraag:

Het snelle antwoord is dat een vacuümkoffiezetapparaat iets is dat je in een paar hipster-coffeeshops hebt gezien, maar nooit echt hebt begrepen wat het doet.

Het lange antwoord van een vacuümkoffiezetapparaat is een volledig onderdompelingssysteem dat een constante warmtebron gebruikt om een vacuüm in de ene kamer te creëren door water in een andere kamer te dwingen, waar het koffiedik wordt gedrenkt, en dan laat het brouwsel weer weglopen in de onderste kamer.

Hoewel dit proces misschien verwarrend klinkt, beloof ik dat het dat niet is. Om een goed beeld te krijgen van hoe het allemaal werkt, bekijk deze video voor een demonstratie.

Waarom Vacuüm/sifon?

Naast een bijnaam (sifon) die goed zou passen bij het X-Men supermutant-team, hebben vacuümkoffiezetapparaten vier unieke kenmerken die hen onderscheiden van andere brouwsystemen:

Totale Onderdompeling

De eerste is dat vacuümkoffiezetapparaten brouwen met een dramatisch klinkend proces dat totale onderdompeling wordt genoemd .

Totale onderdompeling is vrij eenvoudig, en het betekent alleen dat al het koffiedik en al het water tijdens het hele zetproces in contact zullen komen.

U moet bekend zijn met deze brouwmethode, aangezien zowel de AeroPress- als de Franse pers het gebruiken. Totale onderdompeling, vergelijkbaar met trekken, resulteert meestal in een helderder bier met een lichtere smaak. Helaas is deze methode niet zo goed in het extraheren van de smaak uit je gronden als een druppelmethode, denk aan het schoonmaken van een vuile spons met stromend water versus een tijdje weken, wat me ertoe brengt om

Vacuüm

Deze functie is de belangrijkste.

Nadat koffiedik een tijdje heeft geweekt, wordt het losser en meer ontspannen dan je oom in het plaatselijke badhuis. Het vacuüm in de onderste kamer zuigt alle met cafeïne verzadigde vloeistof door het filter naar beneden .

Een vacuüm koffiezetapparaat is een betere keuze dan een Franse pers. Hiermee kunt u uw koffiedik volledig onderdompelen om het te laten weken en vervolgens de koffiesmaak en het aroma extraheren via een heetwaterbubbelbad.

Consistente Warmte

Het unieke voordeel van een vacuümbrouwer is zijn vermogen om gedurende het hele proces consistente warmte te leveren. In tegenstelling tot andere brouwmethoden, waarbij u voorverwarmd water over uw koffiedik moet gieten, wordt een vacuümbrouwer continu verwarmd. Temperatuur is een belangrijk aspect van de brouwkwaliteit. Een constante warmtebron geeft u meer controle over de kwaliteit van uw brouwsel.

Prachtig Ontworpen

Het zetten in een koffiesifon is een complete zintuiglijke ervaring. Het omvat zicht, geluid en geur.

Ik zal niet doen alsof ik niet oppervlakkig ben, want tot op zekere hoogte ben ik dat wel. Ik moet toegeven dat ik soms koffiebonen selecteer op basis van hun labelontwerp. Vacuümkoffiezetapparaten zijn cool omdat ze er zo cool uitzien. Als je een vacuümkoffiezetapparaat op je aanrecht hebt staan (of in je trofeeënkast zou ik dat doen), zullen alle gasten onmiddellijk geïnteresseerd zijn, omdat ze zich afvragen voor wat voor soort geweldige wetenschappelijke experimenten het wordt gebruikt.

Welnu, Hoe Kies Ik Een Siphon Pot Coffee Brewer?

Er zijn veel andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een vacuüm-koffiezetapparaat. Laten we eens kijken naar enkele van deze factoren:

Kookplaat versus standalone

In termen van brouwkwaliteit is er niet veel verschil tussen een kookplaat of een stand-alone vacuümbrouwer.

Het gaat vaak om esthetiek dat je tussen de twee kiest. Stovetop-brouwers hebben een elegantere uitstraling, maar zijn minder duur.

Het belangrijkste verschil tussen kookplaten en elektrische kookplaten is dat ze bovenop een elektrisch of gasfornuis kunnen worden geplaatst. Een stand-alone vacuümbrouwer heeft zijn eigen luxe standaard en een ingebouwde of aparte gas- of alcoholbrander die netjes onder de onderste kamer rust.

Brouwbedrag

Net als de meeste andere brouwsystemen, brouwen veel vacuümkoffiezetapparaten in batches van verschillende grootte, en meestal variëren ze tussen 3-8 kopjes per brouwsel . Hoeveel cafeïne u ’s ochtends het liefste gebruikt (of hoe groot uw gezin is), bepaalt welke maat het beste bij u past.

Wat Vind Je Leuk?

Deze brouwers zijn redelijk geprijsd, dus ik weet zeker dat de meeste mensen die overwegen er een te kopen, een voorliefde hebben voor stijl. Wat je gevoel voor stijl ook is, er zijn vacuümbrouwers voor de Elton John in ons allemaal. Maar gewoon een eerlijke waarschuwing, hoe meer Elton je bent, hoe groter het prijskaartje dat je mag verwachten. Misschien geeft u de voorkeur aan een gewoon koffiezetapparaat als u op zoek bent naar iets eenvoudiger (en saaier).

Vijf Van De Beste Sifonkoffiezetapparaten In 2021

Nu u weet waar u op moet letten en waar u naar kijkt, gaan we eens kijken naar de beste opties die er zijn. Het zijn allemaal uitstekende opties, en ze staan niet in een bepaalde volgorde.

  • Deze brouwer is de goedkoopste op de lijst.
  • Het is ook de kleinste en heeft een compact ontwerp.

Dingen die we niet leuk vonden

  • Het kan moeilijk zijn om het stoffen filter schoon te maken en op te bergen.
  • Goedkope fabricage resulteert soms in een onvolmaakte afdichting, wat problemen met de afvoer tussen de twee kamers kan veroorzaken.
  • Deze vacuümbrouwer heeft dunner glas dan andere modellen, waardoor het meer vatbaar is voor barsten en breken.

Yama Glass Stovetop Siphon is de goedkoopste, maar slechts met één snorhaar. Het is een kookplaatbrouwer, die in twee verschillende maten wordt geleverd: 624 gram en 1134 gram, wat betekent dat je de juiste capaciteit voor je behoeften kunt kiezen.

Het ontwerp van de Yama is eenvoudig en gebruiksvriendelijk in vergelijking met andere vacuümbrouwers. De meesten die de Yama kopen, vinden de eenvoud vertederend en de brouwkwaliteit vergelijkbaar met die van andere, duurdere vacuümbrouwers; enkelen hebben echter beweerd dat deze eenvoud slechts een slechte kwaliteit maskeert.

Hoewel het normaal is dat apparaten op glasbasis kwetsbaar zijn, werd de Yama bekritiseerd vanwege het dunne glas. Dit maakt het een relatief fragiele vacuümbrouwer.

Bekijk onze review van Yama Coffee Siphon.

Dankzij de Japanse neiging voor een eenvoudig en efficiënt ontwerp is de Hario Technica een favoriet bij de gebruikers. De kwaliteit van deze brouwer overschaduwt enorm de sifon van de Yama-kookplaat , dus je zult geen van de problemen tegenkomen die de Yama lijken te plagen, breekbaarheid, onvoldoende afdichting en slechte afvoer.

De Technica is een standalone koffiezetapparaat dat zeker indruk zal maken. Het wordt geleverd in een 3-kops of een 5-kops formaat en heeft een eigen (niet-bevestigde) alcoholbrander. Als u op zoek bent naar een klassiek vacuümkoffiezetapparaat, moet dit bovenaan uw lijst staan.

Als je ooit een Starbucks bent binnengelopen (lieg niet), dan ben je waarschijnlijk bekend met The Bodum Pebo (ook bekend als Santos). Dit Scandinavische bedrijf staat bekend om zijn strakke en minimalistische design zonder in te boeten aan bruikbaarheid. De Bodum-kookplaat is geen uitzondering op deze discipline.

Deze vacuümbrouwer is slechts iets groter dan de Yama-kookplaat, maar de Bodum-kookplaat is gemaakt van materialen van iets hogere kwaliteit .

Verbazingwekkend genoeg gebruikt de Bodum-kookplaat geen deksel voor de bovenste kamer, wat meestal geen probleem is, tenzij je er te veel water in doet.

Lees onze review van de Bodum Pebo.

Als je op zoek bent naar iets om indruk te maken, of om te matchen met je nieuwe hoge hoed, dan is de Nispira Belgian Belgium Balance vacuümbrouwer de juiste keuze. Een terugblik op de vroege koffiezetdagen is de beste manier om klasse en verfijning te tonen. De NISPIRA is in wezen een remake van het originele vacuümkoffiezetapparaat. Hoewel het ruikt naar onpraktische snobistische elegantie, functioneert de machine net zo goed als de meeste andere moderne vacuümkoffiezetapparaten.

De kamers voor de Balance Siphon zijn naast elkaar geplaatst, in tegenstelling tot andere vacuümkoffiemachines die de kamers op elkaar stapelen. De Balance Siphon is uniek in zijn ontwerp. Je kunt het hieronder in actie zien.

De Balance Siphon is niet zo gebruiksvriendelijk als andere vacuümbrouwers. Het kan ook moeilijk zijn om vervangende onderdelen te vinden. Het maakt echter nog steeds een geweldig sifonbrouwsel.

Dus je hield van de NISPIRA Balance Syphon, maar je monocle-draagdagen zijn voorbij. Je houdt van showmanship, maar wilt meer van het open-source karakter dat andere vacuümbrouwers bieden. De Yama Tabletop Siphon zou de juiste brouwer kunnen zijn, beste lezer.

De vacuümbrouwer heeft een driearmige standaard en een gedecoreerde keramische basis. Het ontwerp lijkt erg op de Hario Technica .

Zijn prestaties zijn niet op peil. De rubberen afdichting van Yama Tabletop Syphon is niet altijd effectief. Hierdoor kan er een vacuüm ontstaan. Deze brouwer wordt geleverd met een eigen butaanbrander die zorgt voor een consistente en effectieve warmtebron. Je kunt de vacuümbrouwer ook op een kookplaat gebruiken.

Kent u een van deze vacuümbrouwers? Ik neem aan dat je ook van koffie houdt, dus bekijk hier onze favoriete pour over-brouwers.

HET OORDEEL: Welk Siphon-koffiezetapparaat Is Het Beste?

Hoewel de concurrentie zwaar was, heb ik wel een duidelijke winnaar: de HarioTechnica .

Omdat het koffie van een constante en hoge kwaliteit produceert, is het vacuümkoffiezetapparaat de favoriete keuze van veel coffeeshops.

Het heeft het onderscheidende ontwerp dat synoniem is met vacuümbrouwers, zonder in te boeten aan functionaliteit. Hario Technica is ook goed opgebouwd uit hoogwaardige materialen. Hierdoor heeft hij niet dezelfde afdichtingsproblemen als andere vacuümbrouwers.

FAQ

Hoe Is Sifonkoffie?

Sifonkoffie smaakt schoon en vol koffiesmaken, mede door de glasstructuur van de hevelkoffiezetapparaten. De koffie krijgt zijn rijke smaak door de immersie- en drukaspecten van het brouwproces. Doordat het filter fijner en traditioneler is, is het eindresultaat schoner dan French Press koffie. Houd er rekening mee dat de grootte van de koffiemaling ook een aanzienlijke invloed heeft op de smaak van de koffie. Voor het sifonkoffiezetapparaat is een medium grove koffie het beste aan te raden.

Hoe Maak Je Sifonkoffie?

Sifon maken is geen gemakkelijke taak. Daarom raden we de KitchenAid Siphon Coffee Brewer aan voor beginners. Maar als je de uitdaging aangaat, kun je dit als volgt doen. De eerste stap is om het filter minimaal vijf minuten in warm water te laten weken. Plaats vervolgens het filter op de onderkant van het bovenste filter van je koffiezetapparaat. Vul vervolgens de globe-drukpot met water. Plaats het bovenste filter met het filter in de onderste drukpan en plaats het hele koffiezetapparaat op de warmtebron.
Laat het water opwarmen en meet vervolgens de koffie af. De dampdruk dwingt het water naar de bovenkant van het koffiezetapparaat terwijl het water kookt. Nu het water in het bovenste gedeelte is gekomen, voeg je de koffie toe aan het water en zorg je ervoor dat het onder water staat.
Laat de koffie ongeveer een minuut afkoelen voordat u de warmtebron uitschakelt. Roer vervolgens de koffie krachtig gedurende 12 beurten om een stevige vortex te maken. De zwaartekracht trekt de koffie terug naar beneden door de trechter in de globe-drukpot. Nadat de koffie is gefilterd, haalt u de bovenkant van het koffiezetapparaat eruit. Genieten van!

Wat Is Een Cory Rod?

De New Cory Rod is een Cory Rod die qua grootte en vorm is geoptimaliseerd voor het zetten van koffie in plaats van thee. De New Cory Rod heeft een slanker en duurzamer ontwerp. Deze filters kunnen worden gebruikt in plaats van het standaard filter van de fabrikant in uw vacuümkoffiezetapparaat. Ze verbeteren de kwaliteit en maken een eenvoudigere reiniging mogelijk. Houd er rekening mee dat deze glazen filters niet meer worden gemaakt, dus het kan een beetje een uitdaging zijn om er een te vinden.