De Beste Thuiskoffiebranders Die Beschikbaar Zijn

Thuis Braden, Waarom Niet?

Voorgebrande koffie kan heerlijk zijn, maar zelfs de beste partij koffie begint al enkele ogenblikken na het branden zijn rijke smaak en aroma te verliezen. Als je een koffiedrinker bent die klaar is om te genieten van de ultieme thuisbrouwervaring en een frisser, smakelijker kopje drinkt, is het tijd om dingen op te warmen met een eigen koffiebrander.

Korte samenvatting: de beste koffiebranders voor thuis

Onze Favoriete Koffiebranders

In deze recensie van koffiebranders hebben we het giswerk voor je weggenomen en een handvol van de beste koffiebranders in de koffie-industrie gevonden die alle functies bieden die je nodig hebt. Sommige zijn eenvoudig, andere nemen minder ruimte in beslag. Andere zijn meer geavanceerde modellen en het kan zijn dat je je aanrechtblad anders moet indelen om het een goed thuis te geven. We hopen dat u geniet van de selecties die we hebben gemaakt voor uw leesplezier. Graag gedaan.

Als je op zoek bent naar een brandmachine van hogere kwaliteit om je geliefde koffiebonen mee te vertrouwen, zoek dan niet verder dan de Kaldi Home Coffee Roaster. Hoewel het een beetje duurder is dan de meeste aanrechtbranders, is dit nog steeds een van de beste koffiebranders op de markt. De Kaldi-machine is extreem industrieel en goed gemaakt. Het zal de klus elke keer klaren.

De Kaldi heeft een stevige behuizing, een thermometer, een bonenreservoir, een sondestaafje om de temperatuur nauwkeurig te meten en een plek voor het opvangen van koffieroos of kaf. De Kaldi heeft een gasbrander nodig om de bonen te verwarmen, maar hij wordt ook geleverd met een gratis volt-adapter en kan tot 300 g bonen tegelijk branden.

De JIAWANSHUN elektrische koffiebrander is strak van ontwerp en betaalbaar voor velen en heeft twee verschillende modellen waaruit u kunt kiezen, 110 of 220 volt. Het heeft een non-stick chassis, waardoor het eenvoudig en probleemloos schoon te maken is.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Wat de brandkracht betreft, kan het iets meer dan een pond koffie per branding bevatten, en kan het ook ergens tussen 212 tot 240 C (100 tot 240 graden Celsius) branden. Helaas worden de instelbare temperatuurregelingen van de koffiebranders alleen gemeten in Celsius, maar dit is iets dat je snel zult aanpassen.

Bovendien heeft de JIAWANSHUN ook automatische verwarming op constante temperatuur om ervoor te zorgen dat uw koffiebonen gelijkmatig en adequaat worden geroosterd. Het is niet alleen geweldig voor het branden van koffie, maar het is ook fantastisch voor het knallen van popcorn, het roosteren van pinda’s en meer.

De FreshRoast SR540 is geavanceerder dan zijn oudere SR500-broer en is compact genoeg voor elke keuken en duurzaam genoeg om lang mee te gaan; je brandt er jarenlang je favoriete koffiebonen mee.

Hoewel de machine klein van formaat is, biedt hij veel geavanceerde functies. Enkele van onze favoriete automatische functies zijn onder meer een realtime temperatuurweergave en negen verschillende ventilator- en temperatuurinstellingen.

De FreshRoast SR540 is eenvoudig in gebruik en zeer gebruiksvriendelijk. Het kan vier ons (of 120 gram) koffie per sessie branden. En alsof dat nog niet genoeg was, wordt deze machine geleverd met een garantie van één jaar, waardoor u alle kwaliteit krijgt met een constante gemoedsrust.

Nuvo Eco Handy Keramische Koffiebonenbrander

Een goede kop koffie kan je een energiek en vernieuwd gevoel geven, net als sporten. Dus waarom zou je koffiebranden niet combineren met een bescheiden workout voor het beste van twee werelden? De Nuvo Eco Ceramic Handy Coffee Bean Roaster heeft slechts twee dingen nodig om smakelijke gebrande bonen te produceren: vuur en je bereidheid om een beweging te maken terwijl je braadt.

De handmatige koffiebrander kan 70 gram (71 gram) koffie per batch bevatten bij gebruik boven open vuur. Hoewel je voor veel mensen niet zal braden, zullen de wafel binnenkant en chacha braadtechnieken het leuk maken terwijl je je ochtendbrouwsel bereidt. Als je een koffietraditioneel bent die houdt van functionele kunst, handmatige koffiebranders en dagelijks voor een of twee brouwt, word je misschien wel verliefd op deze.

Goede koffie is kunst. Als je deel wilt uitmaken van een ambachtelijke koffiebeweging, zijn er weinig betere dingen dan deze vintage-stijl glasbrander voorzichtig boven een open alcoholvlam te draaien terwijl je koffiebonen branden. Het is mogelijk om rustig Mumford & Sons-liedjes te neuriën, maar het wordt aanbevolen.

Met slechts 51 gram of 50 gram bonen per batch, benadrukt deze Japanse koffiebrander geduld, kunstenaarschap en vakmanschap in kleine batches. Het unieke ontwerp maakt het zowel een gespreksonderwerp als een decoratief item. Als je wilt dat elke kop die je brouwt niet alleen een drankje is, maar ook een ervaring, dan is deze voor jou.

Benut de kracht van geavanceerde koffiebranders – let wel, zonder het professionele prijskaartje – met deze kolos van Nesco. De machine kan tot 18 liter (17,4 liter) branden en heeft een vermogen van 1425 watt. Je kunt experimenteren met braadrecepten en warmtestanden tot 232 C (232 Celsius).

Dit elektrische model heeft een grote footprint en heeft veel ruimte op het aanrecht nodig. Met zijn bescheiden prijskaartje en krachtige, flexibele brandmogelijkheden is het een goede keuze als je vaak grote hoeveelheden koffie brandt en wat speelruimte wilt in de kwantiteit en kwaliteit van je gebrande bonen.

Great Northern Popcorn Roestvrijstalen Stove Top Popper

Koffie branden zoals de cowboys deden. Of in ieder geval boven een kampvuur, zoals je overgrootouders deden, in de jaren ’50. Als je de voorkeur geeft aan de hands-on benadering en een veelzijdig item voor tweeërlei gebruik met hoge capaciteit wilt, is het een goed idee om je koffiebonen te roosteren in een roestvrijstalen schoonheid zoals de Great Northern Popcorn Stainless Stove Top Popper.

Deze handige gadget heeft een ingebouwd roersysteem waardoor bonen gemakkelijk gelijkmatig worden geroosterd. Het is gemakkelijk schoon te maken en op te bergen, zodat het geen kostbare aanrechtruimte in beslag neemt.

Als je net begonnen bent met koffiebranden en je hebt een gasfornuis, dan kan deze koffiebrander van DYVEE de perfecte aanvulling zijn op je koffieset. Bovendien kun je het hele proces volgen dankzij de transparante kwartstrommel.

Hoewel de koffiebrander 400 gram bonen kan bevatten, krijg je de beste resultaten door slechts 200 tot 300 gram per keer toe te voegen. U hoeft uw gebruik van deze machine echter niet te beperken om vers gebrande koffie te krijgen. Met zijn roestvrijstalen basis en frame is deze machine sterk genoeg voor al je braadbehoeften.

Je hebt niet per se een dure koffiebrander nodig om je koffie-ervaring te verbeteren, en het Cafemasy Coffee Bean Roasting Net bewijst het. Hoewel het misschien niet veel lijkt, kan het Cafemasy Coffee Bean Roasting Net het nuttigste hulpmiddel zijn in uw arsenaal aan koffieapparatuur.

Giet voor het beste resultaat ongeveer 50 gram of 51 gram bonen in het roestvrijstalen gaas – een perfecte optie voor koffieliefhebbers met een kleine capaciteit. Het lange houten handvat houdt je veilig en blokkeert de warmte wanneer je de bonen roostert op een kookplaatvlam.

Voordelen Van Thuis Braden

Als koffieliefhebbers vinden we het prettig om zoveel mogelijk controle over onze brouwsels te krijgen. Of het nu gaat om het investeren in een semi-automatische espressomachine of het perfectioneren van de minutieuze maar lonende kunst van pour-over koffie, we hunkeren naar dat vakmanschap. Is het de moeite waard om je eigen bonen te roosteren?

Het is de moeite waard om je eigen melanges te maken. Roasters kunnen bonen van verschillende herkomst mengen en zo de perfecte melange produceren.

Je krijgt ook controle over de braadtijd en het niveau. Ga ook naar de onderstaande gids, er zijn niet echt exacte normen voor het verkrijgen van perfect licht, donker of medium gebraad; elke koffiebrander doet het anders. Als u echter uw eigen koffie brandt, weet u precies wat u krijgt en met wat oefening kunt u uw melange perfect voor u maken.

Bonen roosteren is leuk en koffie-experts zullen dat beamen. Je hebt hobby’s en je moet wat tijd voor jezelf vinden. Door bonen te roosteren, heb je wat meer tijd om iets te doen waar je van houdt. En dat kan ongelooflijk lonend zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat het je zal helpen je gedachten af te leiden van andere stress in het leven.

De Essentie Van Koffiebranderijniveaus

Hier is een kort overzicht van hoe je koffiebonen kunt roosteren.

  • Groen : Dit is de kleur van de bonen als ze bij je aan de deur komen. Ze bewaren het voor een korte tijd als je begint met braden.
  • Geel : het groen maakt plaats voor een meer gele tint en u kunt een grasachtige geur waarnemen.
  • Stoom : Als het water uit de bonen begint te verdampen, begint u wat stoom te zien. Hoewel sommige branders stoom- of rookonderdrukkingstechnologie gebruiken om rook te verminderen, is het onwaarschijnlijk dat het hele proces rookvrij zal zijn.
  • Eerste barst : na een beetje stoom, hoor je een krakend geluid. Dit gebeurt als de bonen uitzetten en geeft aan dat de suikers karamelliseren. Na de eerste crack loopt je bonenbrandniveau van City naar Full City voordat je de volgende fase bereikt. Ze zullen variëren van vrij licht-medium tot medium-donker van kleur, maar moeten er meestal droog uitzien.
  • Tweede scheur: naarmate de bonen meer roosteren, zult u een tweede, meer gewelddadige scheur tegenkomen. Dit signaal is dat je je begeeft naar serieus donker gebrand koffiegebied. Er kunnen olievlekken op het oppervlak van de bonen zijn. We raden aan om niet langer te braden dan nodig is nadat de tweede kraak is gehoord. Je krijgt een bittere smaak als je langer braadt.
  • Branden : Als het roosteren na de tweede crack doorgaat, wordt de rook scherp en wordt het oppervlak van de bonen erg vettig. Als je suikers blijft roosteren, stijgen de temperaturen en verbranden je bonen ook.

Enkele Professionele Tips

We raden beginners aan te wachten tot de bonen zijn geroosterd. Als je ontdekt dat je een donkerder gebraad wilt, ga ervoor. Maar als je veel verder gaat dan de tweede crack, kom je op French Roast-gebied, wat we niet adviseren, vooral niet in een thuissituatie.

French Roasts is niet iets dat je moet proberen, ook al klinken ze heerlijk. Het is ook een slecht idee om bonen eruit te halen voordat ze hun eerste crack bereiken. De legendarische Blonde Roast is ook niet zo geweldig voor jou.

We raden daarom aan om in het middenbereik te blijven en iets lichter of donkerder te maken, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Dit assortiment is meestal de plek waar de meeste mensen hun koffie het liefst drinken, omdat je het meeste uit de regionale bonensmaken haalt.

Soorten Koffiebranders

Popcornmakers

Popcornmachines zijn niet ontworpen om koffie te branden. Ze zijn echter een van de meest voorkomende opties voor deze activiteit.

Ze kunnen je braadstuk ongelijkmatig maken, dus ze zijn niet perfect. Ze zijn een geweldig hulpmiddel voor beginners. Door een handmatige of automatische popcornpopper te kopen, kun je erachter komen of je geniet van het proces van het roosteren van je bonen zonder je portemonnee te veel te belasten.

Desalniettemin, als je besluit dat je serieus bent met thuisbranden, raden we je aan om te upgraden naar een van de volgende soorten branders om je leven een stuk gemakkelijker te maken.

Roasters

Luchtbranders gebruiken ofwel directe hitte of conventie. Dit is vergelijkbaar met een popcornmachine. De braadkamer wordt verwarmd door hete lucht. Hierdoor komt de warmte direct in contact met de bonen zelf.

Luchtbranders zijn, net als popcornmakers, meestal relatief klein van formaat. Ze werken dus het beste voor mensen die kleine batches braden. Dit type is het lekkerst als je voor slechts één persoon braadt of meerdere verschillende braadstukken gedurende de week wilt maken.

Drum Roasters

Aan de andere kant maken trommelbranders gebruik van geleiding of indirecte warmte. De machine heeft meestal een roterende braadkamer. In plaats van warmte toe te passen op de bonen, wordt het toegepast op de buitenkant van die kamer. De bonen worden geroosterd wanneer ze in direct contact komen met de hitteoppervlakken.

Trommelbranders hebben een grotere capaciteit dan luchtbranders en zijn meer geschikt voor kleinere batches. Dit is vooral handig als je veel koffieminnende familieleden hebt of dagelijks veel koffie drinkt. Maar laat de grote capaciteit u er niet van overtuigen dat het roosteren in bulk het beste idee is. We raden u aan niet meer koffie te branden dan u de komende week nodig heeft om ervoor te zorgen dat u de beste kwaliteit koffie krijgt.

Weet Voordat Je Gaat Braden

Hoeveel Ben Je Aan Het Roosteren?

Verschillende branders hebben verschillende gemiddelde capaciteit, zoals we eerder zeiden. Dus voordat u er in gaat investeren, moet u er rekening mee houden hoeveel koffie u (en wie u nog meer serveert) elke week consumeert. Dit tijdsbestek is ideaal omdat we op zoek waren naar de grootst mogelijke versheid.

Als je eenmaal een idee hebt van je gemiddelde verbruik, kun je beginnen met het bekijken van de maten van de branders waarin je geïnteresseerd bent en die te groot of te klein verwijderen. Dit zal u helpen uw zoekopdracht te verfijnen.

Is Het Uitgerust Met Een Koelfunctie?

Als je serieus bezig bent met het branden van koffie, heb je een koelmechanisme nodig. Bonen zullen nog braden, zelfs nadat ze uit de oven zijn gehaald, zolang hun interne temperatuur hoog blijft. Dit kan leiden tot over- of ongelijkmatig gebrande bonen. Dus een doorsnee popcornmaker zal het op de lange termijn waarschijnlijk niet redden.

Het koelen van uw koffiebonen is een belangrijk punt van zorg als u een koffiebrander zonder koelmechanisme heeft. Je zou kunnen overwegen om een losse bonenkoeler aan te schaffen. En je hebt geluk! Om uw koffiebrand- en koelinspanningen gemakkelijker te maken, raden we u onze favoriete elektrische koeler aan om te proberen!

De DYVEE elektrische koelbox heeft een krachtige ventilator en kan je bonen in slechts twee minuten afkoelen. Het houdt ook alle smaakvolle smaken vast zonder de mogelijkheid van overbranden. Zoals we eerder al zeiden, als je serieus bezig bent met het branden van koffie, is investeren in een solide koffiekoeler de beste keuze.

Wat Zijn Je Donkerste Gedachten?

Donkerder roosteren zal meer rook produceren. Hoewel er voor sommige machines enkele beveiligingen zijn om dit probleem te helpen verminderen, is in ieder geval een beetje rook van het branden in wezen onvermijdelijk. Rooster geen erg donker gebraad als uw braadruimte niet goed geventileerd is of een rookonderdrukkingssysteem heeft.

Je laat het brandalarm afgaan en drijft je familie of buren de muur op.

Het is ook gewoon gevaarlijk om te worden blootgesteld aan grote hoeveelheden rook. U moet uw voorkeur voor de donkere kant overwegen en investeren in iets dat rook uit uw huis houdt.

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel Kost Een Koffiebrander?

Net als veel andere producten variëren de prijzen voor koffiebranders, afhankelijk van hun merk, grootte en andere kenmerken.

Er zijn redelijk geprijsde persoonlijke koffiebranders beschikbaar, maar als u van plan bent een commerciële koffiebrander te kopen, wees dan bereid om minstens een paar duizend dollar te betalen, ongeacht de fabrikant van de machine.

Is Thuisbranden Goedkoper?

Het lijkt misschien alsof het thuis branden van uw koffie kan helpen om uw koffiekosten te verlagen. Als je een prijsbewuste thuisbrouwer bent, is het goede nieuws dat het mogelijk is!

Groene koffiebonen zijn vaak goedkoper dan vers gebrande hele bonen van je plaatselijke café of koffiebrander. Dat is waarschijnlijk omdat ze onverwerkt zijn, en vaak krijg je waar je voor betaalt. Je moet misschien veel geld uitgeven voor een kwaliteitsbrander, maar op de lange termijn kan het branden van je eigen bonen je wat geld besparen.

Is Koffiebranden Gevaarlijk?

Ja, koffie branden kan gevaarlijk zijn. Laat dit je er niet van weerhouden om het te proberen. Zolang je het juiste onderzoek doet en de veiligheidsvoorschriften en -verboden van het vak ontdekt, kan zelfs een beginner veilig koffiebonen branden.

Er zijn een paar potentiële gevaren waarvan u zich bewust moet zijn. Deze omvatten brandwonden door hete machines en bonen en blootstelling aan dampen die diacetyl of acetylpropionyl bevatten. Ze kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken. Als uw ruimte echter goed geventileerd is en u maar kort braadt, is er weinig risico op ziek worden.

Hoe Laat Zijn Koffiebonen Ontgassen? Hoe Laat Kan Ik Koffie Drinken Na Het Branden?

De ontgassingstijd van de koffiebonen (waardoor kooldioxide uit de vers gebrande boon kan ontsnappen) kan variëren afhankelijk van het brandniveau en het type boon. De meeste bonen hebben echter twee tot twaalf dagen nodig om te ontgassen. Dit betekent dat de koffie dezelfde periode moet rusten.

Je komt misschien in de verleiding om deze stap over te slaan en je bonen te brouwen zodra ze zijn geroosterd, maar onthoud, goede dingen komen naar degenen die wachten! Je ochtendkoffie zal niet zo lekker smaken als je bonen niet ontgassen.

Wat Is De Houdbaarheid Van Gebrande Koffiebonen?

U moet niet wachten met het gebruik van vers gebrande koffiebonen om uw koffie te zetten. Hoewel de bonen niet bederven, is het mogelijk dat ze hun smaak verliezen. Dit gebeurt meestal zeven tot tien dagen nadat het is geroosterd.

U kunt de levensduur van uw bonen echter verlengen als u ze op de juiste manier bewaart (in een luchtdichte verpakking en uit de buurt van licht en vocht).

Zijn Glanzende Koffiebonen Lekkerder?

Sommige koffiekenners beweren misschien dat glanzende koffiebonen betere kopjes koffie maken, aangezien de glans die je ziet de natuurlijke oliën van de koffiebonen zijn, en dat is wat je ochtendbrouwsel de aroma’s, smaken en crema geeft waar je zo van houdt.

Dit is echter niet altijd waar. Dit komt omdat er niet één antwoord is. Het is moeilijk om de versheid van een koffie te meten met behulp van vettigheid (of glans), omdat niet alle bonen dezelfde hoeveelheid hebben. Donker gebrande bonen hebben bijvoorbeeld de neiging om glanzender te zijn dan licht of medium geroosterde bonen.

Een glanzende, licht olieachtige koffieboon maakt hem niet lekkerder. Maar als een medium of licht gebrande koffie glanzend en vettig is, is dit meestal een teken dat de bonen lange tijd niet goed zijn bewaard. En als de glanzende bonen niet langer glad en glad zijn en in plaats daarvan plakkerig zijn geworden, is de koffie in beide gevallen waarschijnlijk een tijdje geleden gebrand, het resulterende brouwsel zal niet de beste zijn.

Haal Het Meeste Uit Je Braadstuk

De beste kop koffie is er een die is gemaakt volgens uw veeleisende normen. Koffiebranders zijn cruciaal voor het maken van heerlijke, verse koffie thuis.

Bied voorgebrande bonen een niet zo dol vaarwel.

Thuis gebrande koffie kan smaak en aroma aan uw koffie toevoegen. Dit is een geweldige manier om betrokken te raken bij het proces en uw favoriete boon uniek te maken.