Dit AeroPress Espresso Recept Werkt Echt Als Je Dit Doet

Er gaat niets boven een schone zwarte koffie gebrouwen met een Aeropress. Soms wil je gewoon eens wat anders, zoals een paar shotjes espresso. Er gaan geruchten dat mensen espresso kunnen maken met alleen een Aeropress. Nu ben je klaar om wat te krijgen. Laten we beginnen.

Natuurlijk heb je je espresso pronto nodig. Eerst moet u de basis van Aeropress-espresso begrijpen.

Wat Heb Je Nodig

  • 2 Aeropress-filters
  • Espresso bonen
  • Een braammolen, die fijn kan malen.
  • Een koffiezeef (optioneel)
  • Een koffieweegschaal
  • Een thermometer
  • Een koffiestamper (legitiem, geïmproviseerd).

In een oogopslag

opbrengst

2 kopjes

Samen met uw Aeropress zijn er een paar extra dingen die u nodig hebt om dit te laten werken:

AeroPress +2 filters + koffiebonen + weegschaal + mok + een soort stamper (ik gebruik mijn handmolen als stamper in deze tutorial)

Hier zijn enkele opmerkingen over de hierboven genoemde items:

De voor de hand liggende items zijn je Aeropress (met 2 filters), een waterkoker en wat espressobonen. Ik raad aan om bonen te gebruiken die geschikt zijn voor espresso (of sommige van deze bonen), in plaats van gewone bonen. Hier zijn enkele goede espressobonen.

Vervolgens moet je deze bonen goed malen. Voorgemalen koffie is te koop (niet aanbevolen), of u kunt uw eigen koffie malen. Ik gebruik mijn vertrouwde Porlex Minihand grinder op reis. Het is lichtgewicht, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Deze machine kan espresso fijn genoeg malen, wat cruciaal is voor deze tutorial.

Om bonusconsistentiepunten te krijgen, gebruikt u een Kruve-koffiezeef om uw koffiedik te verfijnen en een schaal om de juiste hoeveelheid koffie te meten. Deze tutorial vereist dat je een weegschaal gebruikt, omdat het volume van je espresso je espresso kan maken of breken.

Het wegen van uw koffie is de beste manier om een gelijke zetkracht tussen verschillende soorten koffie te garanderen.

Zoals we zouden doen voor espresso, moeten we aanstampendus je moet jezelf een tamper improviseren. Helaas zijn gewone espresso-tampers te klein voor de AeroPress, dus je zult een beetje creatief moeten zijn. Gelukkig passen veel cilindrische, in de winkel gekochte kruidencontainers gewoon perfect in de Aeropress. Dat geldt ook voor een standaard handmatige braammolen (die ik in deze tutorial gebruik).

Gebruik een thermometer. Ja, een thermometer. Een thermometer is handig om de temperatuur van je water te controleren. Espresso wordt typisch gebrouwen bij 200F (94-98C). Hoe hoger de temperatuur, hoe groter de extractie, evenals hoe minder zuurgraad en verhoogde zoetheid. Deze thermometer is alles wat je nodig hebt, het is zo eenvoudig als maar kan.

Hoe Maak Je AeroPress Espresso In 6 Eenvoudige Stappen

Voordat we ingaan op de how-to, is er nog een detail om te delen: een traditionele espresso vereist ten minste 9 bar druk om te maken, en aangezien het fysiek onmogelijk voor u is (ervan uitgaande dat u een mens bent) om zoveel druk te creëren met alleen je spieren, we zullen een bijna espresso maken.

AeroPress brengt je niet naar de top, maar wel voor 95%.

Nu we die kleine disclaimer uit de weg hebben geruimd en je geduld voor espresso begint te slijten, is het tijd om te beginnen met brouwen.

1. Maal Je Bonen Tot Een Fijne Stand.

Koffie die consistent is, produceert geweldige koffie. Gebruik een schaal

Het is tijd om die kleine bruine schoonheden te malen. Voor deze tutorial ga ik 21 gram fijne grond gebruiken. Maal de bonen zoals je zou doen voor je espresso, een ietwat bloemige consistentie. Het is belangrijk om de juiste maling te krijgen. Te fijn en je creëert een verstopping, waardoor je je brouwsel er niet doorheen kunt duwen. Te grof zal ervoor zorgen dat het doorsijpelt en te weinig extract produceert.

Het kan zijn dat je moet experimenteren met een paar verschillende maalgroottes om dit goed te krijgen. Ik deed.

2. Start Uw AeroPress En Voeg Koffiedik Toe.

Pak je grinds en geef ze een shake om ze te egaliseren!

De tweede stap is het voorbereiden van uw Aeropress. Plaats een van de papieren filters in de filterdop. Giet vervolgens wat heet water door het filter om het op te warmen en eventuele smaken te verwijderen. Schroef vervolgens de dop op de bodem van de AeroPress-kamer en gooi uw koffiedik erin.

3. Stamp de grond aan en voeg er nog een filter aan toe.

1 2 3 4

Nadat je de filterdop hebt bevestigd, wil je een tweede filter bovenop het koffiedik in de kamer plaatsen. Gebruik warm water om het filter te bevochtigen en druk het filter dan voorzichtig op de bodem van de geïmproviseerde espresso-tamper.

Duw nu het filter naar beneden op het koffiedik en gebruik je sabotage om het koffiedik samen te persen. Draai en trek vervolgens de stamper eruit, waarbij u het tweede filter op uw puck met grond laat, zodat uw grond ongestoord blijft.

Het is belangrijk om druk uit te oefenen. Je kunt het laten werken als je de druk erop houdt totdat de sabotage stopt met naar beneden gaan.

Knoeien is als het zetten van espresso. Je hoeft alleen maar een paar keer te oefenen totdat je de goede plek voelt qua druk.

4. Voeg Heet Water Toe

We hebben de grond aangestampt en er een filter overheen geplaatst zodat het water blijft staan waar het is.

Vervolgens wilt u uw water ergens binnen het bereik van 200F F verwarmen, zoals we eerder hebben besproken. Wanneer je water de gewenste temperatuur heeft bereikt, giet je het langzaam over de puck met grond in de kamer, waarbij je de kamer vult tot net boven niveau #2.

5. Laat je espresso persen

Aeropress zet espresso snel en gemakkelijk, in tegenstelling tot andere methoden. Zodra je klaar bent met het gieten van het water, plaats je de kamer op je mok en plaats je de zuiger.

Duw vervolgens de plunjer onderaan in de grond. Ga met uw schouders over de Aeropress staan, waarbij u met één hand de Aeropress op zijn plaats houdt en met de andere hand de zuiger gestaag naar beneden duwt. Blijf duwen totdat je de puck zo goed mogelijk hebt geplet.

Als je je maling te veel hebt aangedrukt (of je koffie te fijn hebt gemalen), zul je veel moeite hebben met het persen. Je zou het niet te moeilijk moeten vinden, maar niet moeilijk genoeg om het gevoel te hebben dat je een lidmaatschap van een sportschool nodig hebt.

Forceer het niet als het te moeilijk is. Ik deed dit en eindigde met koffie over mijn keukenvloeren, muren en plafond. Je kunt teruggaan naar stap 1 en het opnieuw malen, maar dan wat grover. Maak je geen zorgen, niemand krijgt het de eerste keer goed .

6. Maak Het Van Jou En Geniet Ervan

Eindelijk, als je eenmaal klaar bent met het uitknijpen van elk grammetje sterk geconcentreerde cafeïne-goedheid, kun je alle fixins toevoegen die je maar wilt om je favoriete espresso-achtige drank te maken.

Als je je espresso liever hebt zoals hij is, dan ben je, mijn vriend, klaar! Geniet van je zelfgemaakte espresso. Als alternatief kunt u wat melk opschuimen en uw favoriete espressodrank op melkbasis maken.

Deze kleine gadget zal je helpen je Aeropress Espresso Game te verbeteren.

En dat is het! Geniet van je espresso-holbewonerstijl.

Als thuisbrouwer begrijp ik hoe moeilijk het kan zijn om een goede espresso te maken zonder een duur apparaat te kopen. Aeropress is een betaalbaar alternatief voor traditionele espressomachines. Het is ook heerlijk en eenvoudig te gebruiken. Je zult er versteld van staan hoe gemakkelijk het is om te gebruiken. Hier zijn enkele echt coole Aeropress-tips van ons en enkele van Aeropress-kampioenen om je te helpen bij je brouwreis.

Veelgestelde Vragen

Wat Zijn Enkele Andere Koffiesoorten Die Ik Met Mijn Aeropress Kan Zetten?

U kunt filterkoffie in Americano-stijl maken met uw Aeropress door het standaardrecept of de omgekeerde methode te gebruiken. Deze tutorial laat je zien hoe je je Aeropress gebruikt om soepele cold brew koffie te maken.

Waarom Is Mijn Espresso Zwak?

Waarom is mijn espresso zwak

Je espresso is zwak omdat je (hoogstwaarschijnlijk) je koffiemaling te weinig hebt geëxtraheerd. U kunt een grovere maling gebruiken of uw koffie te weinig aanstampen. Als je een zwak smakende espresso hebt, probeer dan je maling iets aan te passen, en als dat niet werkt, stamp dan wat harder. Als je eenmaal je goede plek hebt gevonden, houd dan een koffiedagboek bij zodat je het kunt noteren.

Kan de Aeropress Crema maken?

Als u bereid bent moeite te doen om het voor elkaar te krijgen, kan de Aeropress crema produceren. De extra mijl omvat verse koffiebonen, het verfijnen van uw maalgraad, het gebruik van de juiste hoeveelheid druk (9 bar), het perfectioneren van de zettemperatuur en, ten slotte, wat echte aanstampingsvaardigheden. Probeer de omgekeerde Aeropress-methode om het vloeibare goud in je koffie te vangen.

Hoe schuim je thuis melk op?

Je kunt thuis op verschillende manieren melk opschuimen. Als je geen stoompijpje of melkopschuimer bij de hand hebt, kun je een glazen kan (met goed sluitend deksel!) en een magnetron gebruiken om melk op te schuimen. Vul eerst je glazen pot met de gewenste hoeveelheid melk, schud hem dan 30 seconden of tot hij schuimig is en zet hem ongeveer 45 seconden in de magnetron. Je kunt ook creatief zijn met een French Press of een eenvoudige steelpan en ballongarde.