Shahi Korma Recept

Shahi Korma is snel en gemakkelijk te maken.

We hopen dat je geniet van de heerlijke smaak van Shahi Korma en dat je dit recept van Shahi Korma met je familie en vrienden zult delen.

Porties: 6

Shahi Korma-ingrediënten

  • 8ea teentjes knoflook
  • 5T geblancheerde geschaafde amandelen
  • 7T plantaardige olie
  • 10 stuks hele kardemompeulen
  • 1 el kaneelstokje van 3 cm
  • 1t gemalen koriander
  • 0,5 t cayennepeper
  • 1,25c zware room
  • 1 zakje verse gember 3 cm
  • 1c water of runderbouillon
  • 1 kg runder- of lamsvlees zonder been (3 cm blokjes
  • 6 hele kruidnagels
  • 2ea middelgrote uien gesnipperd
  • 2t zwarte komijn gemalen
  • 1,25t zout
  • Garam masala 0.25t

Instructies Voor Shahi Korma

Doe de knoflook, gember, amandelen en 6 eetlepels water in een blender en mix tot je een pasta hebt.

Verhit de olie in een brede, zware, bij voorkeur pan met antiaanbaklaag of wok op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de stukjes vlees toe. leg er net genoeg stukken vlees in zodat ze liggen, rustig in een enkele laag.

Bak de stukken vlees aan alle kanten bruin, verwijder ze met een schuimspaan en doe ze in een kom. Bruin al het vlees op deze manier.

Doe de kardemom, kruidnagel en kaneel in de hete olie. Binnen enkele seconden zullen de kruidnagels uitzetten. Doe nu de uien erin.

Roerbak de uien tot ze een bruinachtige kleur krijgen. Zet het vuur lager tot medium. Voeg de pasta uit de blender toe samen met de komijn, koriander en cayennepeper.

Roer en bak dit mengsel 3-4 minuten of tot het ook een beetje bruin is. Doe nu de vleesblokjes erin, evenals het vocht dat zich in de vleeskom heeft opgehoopt, het zout, de room en de rest van het water of de bouillon (iets meer voor rundvlees).

Aan de kook brengen. Dek af, draai het vuur laag en laat het lamsvlees 1 uur en het rundvlees 2 uur sudderen. Roer gedurende deze tijd regelmatig. Schep het vet dat naar boven drijft eraf. Meng de garam masala erdoor.

Acapulco Kip Recept

Acapulco Kip (en Escabeche) is een heerlijk recept dat je snel en gemakkelijk kunt bereiden.

We hopen dat je geniet van de goede smaak van Acapulco Chicken (en Escabeche) en raden dit Acapulco Chicken-recept aan bij je vrienden en familie.

Porties: 6

Acapulco Kip (en Escabeche) Ingrediënten

  • 2c Ongezouten kippenbouillon,
  • 0 -ontvet
  • 1 el Olijfolie
  • 2 ts gemalen komijn
  • 2 TB Beitskruiden
  • 0,5 Rode paprika, in plakjes
  • 1 pond kipfilet zonder been
  • 0 -helften
  • Gesneden 0,5 Gele paprika
  • 2 el fijngehakte jalapeno chili
  • 0 -zaden
  • 1 ui, gehalveerd, in dunne plakjes
  • 0.33c Rijstwijnazijn
  • 0.25c Verse korianderblaadjes
  • 3lg Knoflookteentjes, fijngehakt

Acapulco Kip (en Escabeche). Recept Instructies

Gebakken tortillachips (geen olie) Kook de bouillon met het pekelkruid in een grote, zware pan gedurende tien minuten. Zeef en doe de vloeistof terug in de pan.

Voeg kip, ui, azijn, knoflook, olie en komijn toe aan de pan. Laat op laag vuur ongeveer tien minuten sudderen, of tot de kip gaar is.

Breng kip en uien over naar de ondiepe schaal. Top met paprika en gehakte chili. Kook het kookvocht ongeveer tien minuten, of tot het is teruggebracht tot 2/3c.

Giet vloeistof over kip en laat 30 minuten afkoelen. Meng de koriander erdoor.

Dek de kip af en zet in de koelkast tot hij goed afgekoeld is. Je kunt de kip ook één of twee keer per dag omdraaien. Snijd de kip in plakjes en leg ze op borden. Voeg de gemarineerde groenten en wat sappen toe om het af te maken.

Om als pushers te gebruiken, geef je tortillachips door. 130 calorieën per portie, 4 g vet, 72 m natrium, 44 m cholesterol

Deze recepten zijn ook beschikbaar: