Veiligheidstips Voor Vleessnijmachines

Vleessnijmachines waren veelvoorkomende apparaten in de commerciële omgeving. Deze tools hebben in de loop der jaren hun weg gevonden naar duizenden huizen. Vleessnijmachines zorgden voor meer gemak in de keuken.

Ondanks de voordelen van vleessnijmachines, het gebruik van roterende messen met hoge snelheid, wat betekent dat ze dodelijk kunnen zijn als ze zonder de juiste voorzichtigheid worden gehanteerd. Of je nu een professionele kok, een vleessnijder pro of een beginner bent.

Wees altijd uiterst voorzichtig door de volgende veiligheidstips voor het snijden van vlees in acht te nemen bij het gebruik van dit gereedschap:

De Instructies/gebruikershandleiding Begrijpen En Lezen

Dit is de plek om te beginnen na het kopen van vleeswaren, ongeacht de complexiteit of eenvoud.

Mogelijk bent u niet op de hoogte van bepaalde veiligheidsmaatregelen in de gebruiksaanwijzing. U leert niet alleen hoe u de vleessnijmachine gebruikt zoals bedoeld door de fabrikant, maar maakt u ook vertrouwd met enkele tips om ongelukken te voorkomen.

Bovendien bent u beter in staat uw snijmachine te beschermen en te voorkomen dat u de garantie vervalt.

Focus Op Het Alleen Snijden Van Voedsel

Richt al je aandacht op de snijmachine om snijwonden te voorkomen. Ga nooit een gesprek aan, telefoneer of voer geen andere destructieve taak uit wanneer u een vleessnijmachine gebruikt.

Als u een van de bovenstaande punten niet kunt vermijden, zet u de snijmachine uit en gaat u verder nadat u klaar bent met wat dan ook. De bladen vertragen niet alleen omdat u uw aandacht afleidt.

Draag Altijd Snijbestendige Handschoenen Voordat U De Snijmachine Gebruikt

Draag snijbestendige handschoenen om uw handen te beschermen tegen snijwonden. Naast het beschermen van uzelf, verbeteren handschoenen de hygiëne.

Daarom mogen in de meeste commerciële omgevingen alleen personen ouder dan 18 jaar een vleessnijmachine gebruiken. Bij het opruimen of onderhouden van een onderhoudsroutine moeten handschoenen worden gedragen.

Durf Voedsel Niet Met Eigen Handen Te Duwen

U mag op geen enkel moment uw handen in contact brengen met de draaiende messen. Gebruik bij het duwen van voedsel een stamper of een stamper en niet uw eigen handen.

Reik bovendien niet met uw arm of handen over de messen. Contact tussen de messen of de hand kan ernstige verwondingen veroorzaken.

Vermijd Handmatig Slijpen

De meeste verwondingen veroorzaakt door een vleessnijmachine ontstaan tijdens het schoonmaken of slijpen. Dit betekent echter niet dat je je messen nooit mag slijpen.

Om letsel te voorkomen, kunt u een automatische messenslijper gebruiken in plaats van ze handmatig te slijpen.

Maak Op De Juiste Manier Schoon

Zet aan het einde van elke reinigingssessie altijd de vleessnijmachine uit en zet de mesinstellingen op nul. Voor modellen met vergrendelbare messen, gelieve dit te doen.

Dit beschermt de volgende persoon die het apparaat gebruikt of schoonmaakt. Plaats de messen niet in de vaatwasser. Iemand anders kan ze in handen krijgen en ernstige verwondingen aan het mes veroorzaken.