Chocolademelk In Koffie. Een Zoete Variatie Op Je Klassieke Brouwsel
Koffie Feiten

Chocolademelk In Koffie

Chocolademelk in koffie is een van de meest populaire koffiedranken in cafés en restaurants. Het staat bekend om zijn zoetheid. De drank staat algemeen bekend als Caffe mokka en bevat een rijke mix van stomende espresso, schuimende melk en chocoladesiroop.

Caffe mokka wordt meestal gedronken als ontbijtdrankje om je dag van brandstof te voorzien. In Italië heet Caffe mokka de naam mochaccino. Er zijn enkele verschillen tussen het en Amerikaanse mokka.

We zullen kijken naar een korte geschiedenis van dit drankje, hoe je het kunt maken en enkele variaties die je kunt proberen.

Een Korte Geschiedenis Van Caffe Mocha

Een Korte Geschiedenis Van Caffe Mocha

Als je een grote fan bent van het drinken van Caffe mokka, zul je verrast zijn te horen dat het zijn oorsprong vindt in Jemen. De naam is afgeleid van Mocha, een havenstad die in de 15e-18e eeuw ooit een belangrijke marktplaats voor koffie was.

Later verspreidden mokkabonen zich langs de kruidenroute naar Europa. Ze werden bekend om hun olieachtige, rijke samenstelling. De Jemenitische variëteit was chocoladeachtiger dan Afrikaanse koffie en werd een populaire keuze in Europa.

De associatie met de zoete chocoladedrank die we tegenwoordig kennen, is echter niet erg duidelijk. Hoewel Amerikaanse mokka erg veel lijkt op de Italiaanse mokka (mochaccino), is er één groot verschil. De eerste is dun en vloeibaar, terwijl de tweede dikker is door verdikking van maïszetmeel.

Soms kan het verschil subtiel zijn. Terwijl mokka chocolade, espresso, gestoomde melk en soms slagroom in die volgorde bevat, bevat mochaccino espresso die in warme chocolademelk is gegoten.

Mokka Versus Latte

Een kopje mokka lijkt erg op een kopje latte, maar als je de twee proeft, is het verschil duidelijk. Latte is meer espresso naar voren met minder zoetheid. Het bevat gestoomde melk en espresso met gewoon melkschuim (geen toppings).

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Hoe Caffe Mokka Te Maken

Traditionele Caffe mokka vereist het volgende:

  • Melk
  • Chocoladesiroop (cacao)
  • Slagroom (optioneel)
  • Hagelslag (optioneel)

Bereid de chocoladesiroop door zoete cacao en heet water in een kopje te mengen. Zet één shot espresso en giet het in de chocoladesiroopbeker. Roer de twee om perfect te mengen.

Schuim vervolgens de melk op. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de eenvoudigste is het gebruik van een espressomachine of een handopschuimer. Dit laatste is praktischer voor thuisgebruik omdat het niet duur is. Verwarm de chocolademelk en zet het vuur uit net voordat je het kookpunt bereikt. Gebruik vervolgens de garde om de melk toe te voegen. De melk moet dikker worden en in volume toenemen.

Een glazen pot is een goed alternatief voor een opschuimende garde. Bij deze methode moet je de melk echter niet eerst opwarmen. Vul de container voor de helft en laat voldoende ruimte over voor het opschuimen. Het deksel moet worden vastgedraaid. Schud vervolgens de container krachtig gedurende 30 seconden. De dop kan worden verwijderd en de melk moet 30 seconden in de magnetron worden geplaatst.

Zodra je de melk hebt gezet, voeg je het espresso-chocoladesiroopmengsel toe aan het kopje. Werk af met slagroom en garneer met hagelslag. Voila! Geniet van je Caffe mokka.

Recepttips

  • Je hebt geen espressomachine nodig, maar je zet fantastische koffie als je die hebt.
  • Stoom of verwarm de melk tot 140 160F (60 70C). Door te koken verliest de melk zijn smaak en schroeit.
  • U kunt de verhouding melk tot koffie naar eigen smaak aanpassen.
  • Als je het koffie-chocoladesiroopmengsel schenkt, maak je een tulp.
  • Je kunt experimenteren met het toevoegen van extra ingrediënten/toppings om je mokka-variatie te maken.

Caffe Mokka Variaties

Net als bij ander eten en drinken heeft Caffe mokka meerdere variaties. Deze ontwikkelden zich in de loop van de tijd naarmate de drank zich naar verschillende landen verspreidde. Mensen hebben de neiging om een variatie te creëren waar ze van houden, dus zelfs cafés kunnen verschillende mokka’s hebben. Starbucks-koffie is misschien niet hetzelfde als Dunkin Coffee. Hieronder staan de meest voorkomende Caffe mokka variaties.

Witte Caffe Mokka

Als u de voorkeur geeft aan witte chocolade boven donkere chocolade, zal witte Caffe mokka uw smaak prikkelen. Reguliere Caffe mokka’s gebruiken pure chocolademelk. White Caffe mokka’s gebruiken witte chocolademelk of witte chocoladesaus. Witte chocolade kan in sommige variaties worden vervangen door melk.

Zwart & Wit Mokka

Zwart amp Wit Mokka

Zwart-witte mokka combineert de twee soorten: donkere en witte chocolade. Als je geen chocoladevoorkeur hebt, mix ze dan. Het kan je favoriete brouwsel worden. Er zijn veel andere namen voor het drankje, waaronder zebramokka en marmermokka.

Mochaccino

De namen Mochaccino en mokka verwijzen meestal naar dezelfde drank. Zoals eerder vermeld, zijn er echter subtiele verschillen.

In sommige gevallen is deze variant een espresso shot double met cacaopoeder in plaats van chocolademelk. Beide kunnen worden gemaakt met slagroom, marshmallows en toppings zoals kaneel, hagelslag en nootmuskaat.

Hoe Caffe Mokka Te Consumeren?

Een transparant glas wordt gebruikt om Caffe Mocha te serveren. Je kunt ook een Caffe mokka serveerbeker gebruiken als de schuimlaag niet te dik is of er niet veel toppings zijn.

Het drankje wordt meer woestijn als je veel toppings toevoegt, zoals marshmallows. In zo’n geval heb je een lepel nodig om de bovenste laag te consumeren. Hierna kunt u het rietje gebruiken of normaal drinken.

Gevolgtrekking

Kun je chocolademelk aan koffie toevoegen? Ja! Ja! Het komt erop neer dat de drank een zoete traktatie is om je dag te beginnen.

Haal de ingrediënten in huis en maak dit zoete drankje bij je thuis voor vrienden en familie. Probeer de klassieke mokka of de varianten te maken, of bedenk zelfs een andere combinatie.

  • Koffie Feiten
  • Koffie feiten

    Het verschil tussen Starbucks-saus en siroop is meer merkbaar dan je denkt! Ontdek welke u aan uw bestelling moet toevoegen!

  • Hoe te brouwen?

    Hier is een koffiegeheim: kaneel in koffie is een pittige, smaakvolle en over het algemeen gezonde toevoeging aan de volgende koffie waar je van geniet. Lees hier verder om alle voordelen en voordelen van kaneelkoffie te ontdekken.

  • Koffie Feiten

    Zout in koffie is waarschijnlijk het meest voorkomende wat mensen aan hun kopjes hebben toegevoegd, afgezien van boter en eieren. Maar dat maakt het niet minder vreemd. Mensen doen opzettelijk zout in hun koffie, en we zijn hier om u te vertellen waarom.

  • Koffie feiten

    Cayennepeper in koffie kan veel gezondheidsvoordelen bieden! Dit smaakvolle brouwsel kan in een kopje worden gemaakt.