De Optimale Espresso-brouwtemperatuur Voor Perfecte Extractie

Welke Invloed Heeft De Espresso-brouwtemperatuur Op De Extractie?

Inhoud tonen:

Espresso is meer dan op een knop drukken, wachten tot er magie plaatsvindt. JIJ kunt de magie beïnvloeden en je ochtendbrouwsel dus de hele dag maken of breken). Er is geen druk.

De zettemperatuur van koffie is een van de belangrijkste factoren die de magie kunnen beïnvloeden. Laten we beginnen met de basis.

Wat Maakt Een Goede Espresso?

Een espresso is een sterke, sterk geconcentreerde zwarte koffie die wordt geëxtraheerd door een zeer kleine hoeveelheid bijna kokend water onder druk te zetten en door fijngemalen bonen te persen. Er is meer over hoe ze werken, maar dat is de basis ervan.

Het is de basis voor het zetten van andere soorten koffie in de meeste landen door toevoeging van water of melk. In het land van herkomst is het echter de belichaming van koffie zelf.

De meeste Italiaanse koffiebestellingen kunnen worden gedaan door een enkel woord uit te spreken. Een caff is een sterke espresso (de term espresso wordt zelden gebruikt in de Italiaanse koffiebar).

Het kan niet worden getemperd met melk of extra water, dus het moet perfect zijn zoals het is. Espresso wordt gemaakt van een mengsel van koffiedik en water. Het moet op de juiste temperatuur worden gebrouwen en binnen de juiste tijd worden geëxtraheerd. Een goede espresso heeft ook crema, een dunne toplaag van bruin schuim die tot twee minuten moet blijven zitten.

Hoeveel Gram Koffie Zit Er In Een Espresso?

Een goede single espresso zet je met 9 tot 10 gram gemalen koffie . Dit zou de enkele mand van de portafilter van de machine moeten vullen, maar niet tot de rand. Gebruik voor een dubbele espresso 14-18 g.

Wat Is De Juiste Hoeveelheid Koffie Om Een Espresso Te Zetten (koffie-waterverhouding)?

De verhouding wordt gemeten tussen het gewicht van de koffie die je in het mandje doet en het gewicht dat het zal bereiken als het eenmaal in het kopje zit, nadat het water door het koffiedik is gedruppeld. Aangezien espresso’s zeer geconcentreerde koffieshots zijn, moet u niet verwachten dat u een kopje ter grootte van Starbucks vult als het water erdoorheen is gefilterd.

to is de aanbevolen verhouding (bijv. 8g:16g en 1:13 (bijv. 8g:24g). Minder dan 1 resulteert in een ristretto (korter, sterker) en alles tussen 1:3 en 1:4 is een lungo _ ( Lang). Alles meer dan dat zal iets opleveren dat lijkt op een Americano (en boze Italianen). Het afmeten van koffie is belangrijk voor een perfecte espresso: hier is een gedetailleerde gids.

Hoe De Espressowatertemperatuur Meten?

Nu u de juiste doses en verhoudingen kent, gaan we naar de andere factor die van invloed is op de smaak van uw espressoshot.

Omdat de watertemperatuur invloed heeft op de winning, heeft deze invloed op het opbrengstpercentage. Dit is het percentage elementen dat uit koffie wordt gehaald.

Het opbrengstpercentage wordt berekend door het gewicht van de gezette koffie te vermenigvuldigen met het tds-percentage (totaal opgeloste vaste stoffen) en te delen door het aantal gram koffiedik (bijv. 36g x 10% TDS / 18g = 20%

Ja, het klinkt ingewikkeld, maar maak je geen zorgen: niemand verwacht dat je de wiskunde doet voordat je je eerste koffie van de dag zet. Bedenk dat de watertemperatuur het opbrengstpercentage en dus de uiteindelijke smaak bepaalt. Laten we eens kijken hoe.

Tussen 90 en 96C (195/96 C) is de ideale temperatuur voor espresso-extractie. Als u een hogere temperatuur instelt, resulteert dit in hogere extractieopbrengsten (en verbrande koffie als u kokend water gebruikt), terwijl koudere zettemperaturen betekenen dat er minder koffie wordt geëxtraheerd in een langzamer tempo.

Qua smaak zorgen warmere temperaturen voor meer body en zoetheid, met een grotere kans op bitterheid en scherpte. Terwijl koelere temperaturen minder bitterheid en body benadrukken, wat kan leiden tot een helderder shot.

Bij goedkope machines kunt u de zettemperatuur mogelijk niet aanpassen. Als uw machine echter over deze functie beschikt, kunt u deze kalibreren. U moet de bijsluiter van uw merk volgen.

Hier is een voorbeeld:

Bellen In De Opname

Nadat u vertrouwd bent geraakt met de temperatuurinstellingen van uw espressomachine, kunt u beginnen met het kiezen van de opname, wat het proces is van het aanpassen van de zetparameters om de allerbeste espresso te verkrijgen.

Proef je espresso om erachter te komen of het te weinig geëxtraheerd is (zuur en dun), te veel geëxtraheerd (bitter en verbrand) of perfect geëxtraheerd is (leuk!). Als het een van de eerste twee is, heb je een excuus om nog een paar espresso-shots te drinken.

Probeer het opnieuw en pas de temperatuur aan. Wat betreft koffiedik en doseringen, raden we aan om niet af te wijken van het originele recept, maar verschillende combinaties binnen die parameters te proberen totdat je de smaak hebt gevonden die het beste bij je smaakpapillen past.

Laatste Gedachten

Je weet nu dat espresso meer is dan gewoon op een knop drukken om te wachten tot er magie plaatsvindt. Het is een handgemaakt product gemaakt van de bewuste combinatie van deze elementen. Het is geen wonder dat die machines kosten wat ze doen! Hoewel we, gezien hun vaardigheden en de kracht van de stof waarmee ze omgaan, er vrij zeker van zijn dat barista’s nog steeds als tovenaars kunnen worden beschouwd.

Zin in een espresso, maar heb je geen machine? Dit zijn de beste manieren om een espresso shot te maken!

Als je van wetenschap en koffie houdt, kan het gebruik van een koffierefractometer je helpen de extractiehoeveelheden en de cafeïneconcentratie te bepalen. Klinkt dat cool? Dit is wat we weten over deze coole koffiegadget.

Veelgestelde Vragen

Hoe Heet Moet Espresso Worden Gezet?

Espresso moet worden gebrouwen op 90-96C (195-96 C). Omdat de watertemperatuur invloed heeft op de extractieopbrengsten (de hoeveelheid elementen die uit de koffie worden gehaald), zou het zetten van espresso op een hogere temperatuur een meer bittere koffie opleveren, terwijl koudere temperaturen zouden resulteren in een meer zure smaak. Je wilt ook niet dat het water het kookpunt bereikt (100C/96 C), omdat je dan een erg bittere en verbrande koffie krijgt.

Maakt Heter Water Sterkere Koffie?

Ja, heter water maakt sterkere koffie omdat het de extractieopbrengst verhoogt, wat betekent dat er een hoger percentage elementen uit de koffie wordt gehaald. Maar hogere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat koffie bitter smaakt of zelfs verbrandt. U moet meer koffiedik gebruiken dan dat u de watertemperatuur verhoogt om sterkere koffie te krijgen.

Waarom Zijn Espressodranken Veel Sterker Dan Gewone Koffie?

Espresso-drankjes zijn sterker dan gewone koffie, omdat ze geen extra water of melk bevatten die de smaak of verhoudingen van cafeïne kunnen verdunnen. Een espresso is een shot koffie dat wordt gemaakt door water onder druk gedurende 20 tot 30 seconden door gemalen bonen te laten druppelen.