Calculator Koffie-waterverhouding

Koffie-waterverhouding Calculator. Hoeveel Koffiedik Per Kopje?

Inhoud Tonen

Hoe laat begin jij je ochtend met breuken en verhoudingen? Je kunt geen twee woorden aan elkaar rijgen

Nee, dank u.

Het kan moeilijk zijn om koffie-waterverhoudingen om te zetten in bruikbare koffiematen.

Daarom hebben we deze koffiecalculator gemaakt.

U moet een bladwijzer maken voor dit artikel als u deze rekenmachine vaak wilt gebruiken.

Wat Is De Beste Verhouding Tussen Koffiedik En Water?

U kunt betere koffie zetten als u weet welke verhouding koffie/water uw voorkeur heeft. Maar er is geen absoluut beste koffie-waterverhouding. En geloof me, dit is geweldig!

U bepaalt zelf welke verhouding het beste bij u past.

Als u bijvoorbeeld met een V60 koffie met een normale sterkte over koffie zou zetten, gebruikt de bovenstaande rekenmachine een verhouding van

EEN

En als u het andersom wilt doen, bijv. De verhouding kan u helpen berekenen hoeveel water er nodig is om X ons/gram koffie te zetten.

Of laat onze alternatieve rekenmachine de berekening voor u doen. Ta-daa!

U hoeft niet eens de aanbevolen verhoudingen te volgen. Als je 20 gram koffie wilt gebruiken voor 350 gram/ml water ( De zetverhouding is slechts een indicatie van de sterkte of intensiteit van je brouwsel. De extractie heeft ook invloed op de smaak van je koffie. Deze zijn nauw verwant, maar niet de exact het zelfde

De sterkte verwijst naar hoeveel koffiemateriaal er in het kopje zit ten opzichte van de hoeveelheid water. Extractie verwijst naar de hoeveelheid koffiedik die in het water wordt opgelost.

Ga verder in dit artikel in op extractie, maar laten we er eerst voor zorgen dat u uw koffie-tot-waterverhouding goed krijgt.

Hoeveel Eetlepels Koffie Heb Je Nodig Per Kopje?

Verkeerde vraag.

Of liever: de verkeerde maateenheid

Weeg je koffiedik (of bonen) altijd af met een keukenweegschaal.

Dus waarom zou je koffie meten met een weegschaal en niet met kopjes, schepjes of eetlepels?

Het antwoord is: Koffiebonen zijn heel anders dan andere droge ingrediënten, zoals bloem voor alle doeleinden. Een kopje bloem voor alle doeleinden zal bijvoorbeeld altijd precies hetzelfde wegen.

Maar de gewichten van bonen van verschillende volumes kunnen variëren. En daar hebben we bewijs van. In deze video laat Steven zien hoe je Ethiopische bonen en Colombiaanse bonen maakt.

Daarom is onze rekenmachine opgezet om u te vertellen hoeveel koffie u nodig heeft in grammen of oz. Hierdoor kunt u keer op keer consistente koffie van hoge kwaliteit zetten .

En als je eenmaal met meer dan één methode begint te brouwen of regelmatig van bonen wisselt, zul je de rekenmachine en de keukenweegschaal nog meer waarderen. Omdat

Verschillende Brouwmethoden Vragen Om Verschillende Verhoudingen

Onze koffie/water-verhoudingcalculator vraagt u eerst uw zetstijl te selecteren. Je hebt misschien ook gemerkt dat je antwoord van invloed kan zijn op de hoeveelheid bonen die je krijgt, ook al blijven alle andere variabelen hetzelfde.

En dat is omdat Nou, ik laat een van de meest herkenbare gezichten van de koffie-industrie dit uitleggen:

Er is echter een grote verscheidenheid aan koffiezetmethoden. En sommigen van hen gebruiken totaal verschillende koffie-waterverhoudingen.

Zetverhouding voor Moka Pot-kookplaat-espresso)

Moka Pots zijn een probleemloze manier om een kop (of drie) stevige koffie te zetten. Als je van plan bent er een te gebruiken, hoef je alleen maar water en koffie toe te voegen aan de capaciteit op basis van de grootte van je brouwers .

Een Moka Pot-brouwsel kan een koffie-waterverhouding hebben van:

De hogere verhouding betekent dat espresso’s op een kookplaat sterker zijn dan onderdompeling of druppelbrouwsels.

Moka Pot-koffie is voor veel mensen een populaire keuze.

Het beste van een Moka-pot is dat je niet precies hoeft te zijn met je koffie- of watermetingen. U kunt beginnen zolang uw maling correct is.

Aeropress-brouwverhouding

Aeropress is een veelzijdig en draagbaar koffiezetapparaat. En daarom kun je er honderden recepten voor brouwverhouding) voor vinden. Het is echter verwarrend dat de officiële instructies van Aeropresss het gebruik aanbevelen

Een bolletje fijne koffiedruppels

Maar wat betekent dat? Wat is een ronde schep , ook als u de meegeleverde schep gebruikt? En wat is een fijne druppelmaling ?

Nu kunt u zien waarom Aeropress-koffie anders wordt gemaakt. Anderen voegen zoveel water toe als Aeropress kan bevatten en passen de hoeveelheid koffie aan. Anderen gebruiken de bypass-methode om een koffieconcentraat te maken, verdunnen met water voor het serveren.

Aeropress-brouwsels kunnen verschillende verhoudingen hebben.

Maak je geen zorgen als je net begint met een Aeropress. Je kunt beginnen met het vinden van een recept dat je lekker vindt, en van daaruit aanpassen (meer details hieronder). ).

Verhouding Espresso Brouwen

Deze is lastig.

Espressomachines zijn geprepareerd om water van een bepaalde temperatuur en druk te leveren. Dit geeft je de mogelijkheid om drie andere parameters te manipuleren om de perfecte espresso shot te krijgen:

  • Dosis (hoeveelheid koffie)
  • Opbrengst (hoeveelheid espresso)
  • zettijd (spreekt voor zich)

De brouwtijd spreekt voor zich, maar hoe zit het met de dosis en opbrengst?

Opbrengst wordt vaak gecommuniceerd in relatie tot de dosis. Dit betekent dat een dosis van 20 g 40 g zou opleveren.

Dus in zekere zin is de opbrengst vergelijkbaar met de brouwverhouding. Maar in tegenstelling tot andere brouwmethoden, varieert de opbrengst van espresso doorgaans tussen 1:1,5 en 1:2,5.

Dit lijkt misschien een zeer geconcentreerde hoeveelheid koffie. Maar espresso is zijn eigen ding, en voor meer informatie zou je onze espressogids moeten raadplegen.

Verschillende brouwmethoden vereisen verschillende verhoudingen, zoals u kunt zien. Er zijn veel ratio’s om uit te kiezen, dus hier is een grafiek met de meest populaire.

De benodigde hoeveelheid bonen en water kan per methode verschillen. Het hoofdingrediënt – koffiebonen – blijft echter hetzelfde.

Toch kunnen de koffiebonen verschillende smaaktonen vertonen op basis van hun herkomst en brandprofiel. Zelfs als je dezelfde brouwer hebt, moet je je brouwparameters aanpassen om de beste smaken uit een nieuwe zak te halen.

Hoe U Uw Brouwsel Geweldig Kunt Laten Smaken

Het is net zo eenvoudig als het mengen van heet water met koffie en het extraheren van de gewenste smaken.

Minder dan een kwart van het totale koffiedik draagt bij aan het geweldige aroma en de fantastische smaken in je uiteindelijke brouwsel. De rest wordt weggegooid met het gebruikte koffiedik.

Zelfs een klein verschil in de extractie van water kan een groot verschil maken in hoe je brouwsel smaakt.

We hebben eerder in dit artikel besproken hoe de koffieverhouding je dranksterkte beïnvloedt en hoe extractie de smaak beïnvloedt . Laten we nu bespreken hoe u de extractie kunt aanpassen om uw koffie lekkerder te laten smaken.

Kortom, er zijn drie dingen die je kunt veranderen die een AANZIENLIJKE IMPACT zullen hebben op je brouwsmaak.

1. Maling Aanpassen Om Perfecte Koffie-extractie Te Krijgen.

Omdat je volledige controle hebt over de grootte van je koffiemaling, is dit het eerste dat je moet finetunen. Maar alleen als je je bonen thuis maalt. Wat je zou moeten doen.

Een simpele vuistregel is dat hoe beter de koffiebonen zijn, hoe meer smaak je kunt extraheren. Maar niet alle smaken in een koffieboon zijn wenselijk.

Omdat zoveel verbindingen snel kunnen worden geëxtraheerd, kan een fijne maling een bittere smaak veroorzaken. Een grove maling betekent meer zuurgraad. Als de maling te grof is, kun je een zwakke, platte kop krijgen omdat er niet genoeg verbindingen zijn geëxtraheerd om diepte van smaak te creëren.

Dus je moet streven naar die goudlokje-zone waar de verrukkingen in je kopje terechtkomen en de vervelende stukjes op het terrein achterblijven. Dit hangt af van het type zetmethode dat je gebruikt, je molen en de bonen.

Als je eenmaal je molen, bonen en een brouwmethode hebt gekozen, zorg er dan voor dat je de grootte van de maling voor elk brouwsel noteert. Het zal nodig zijn om de maalgraad voor uw koffie aan te passen. Het is ook handig om tussen bonen te wisselen en de molen schoon te maken.

2. Koffie Die Beter Smaakt Als Hij Sneller Wordt Gezet

Je kunt meer smaak uit gemalen bonen halen, hoe langer je ze zet.

Een te korte of te lange koffiezet kan resulteren in te weinig of te veel geëxtraheerde koffie.

U kunt de zettijd van een automatisch druppelkoffiezetapparaat niet regelen, tenzij deze deze functie heeft. Met handmatige koffiezetten kunt u echter de zettijd aanpassen om uw koffiesmaak te verfijnen.

Als uw koffie te bitter is, kunt u deze wat langer zetten. Als uw koffie bitter is, kunt u deze voor een kortere tijd zetten. Maar zorg ervoor dat je eerst de grootte van de maling hebt gekozen.

3. De Temperatuur Van Het Water Kan Ook Worden Gewijzigd Door Het Te Koken.

Volgens de theorie zullen hogere temperaturen sneller meer smaakcomponenten extraheren. Het brouwen op lagere temperaturen kan echter ongewenste smaken verminderen.

Dit onderzoek bevestigt dat opnieuw.

Wanneer extractie op andere manieren wordt geregeld, en binnen het bereik dat we hebben getest, speelt de temperatuur van het zetwater een minimale rol in de sensorische eigenschappen van de koffie.

Dus meestal is het vasthouden aan de door SCA aanbevolen zettemperatuur van 93 C -17 C (92.2 94,4C) goed genoeg.

We hebben veel besproken over extractie en hoe de parameters die daarop van invloed zijn, te controleren. Dus hier een samenvatting:

Je kunt ook enkele spiekbriefjes gebruiken, zoals het koffiesmaakwiel en het koffiekompas om de smaak van je brouwsel verder te verbeteren. Nu weet je hoe je de smaak van je brouwsel kunt veranderen en het perfect kunt laten smaken.

Dit brengt ons bij

De Sleutel Tot Het Zetten Van Geweldige Koffie Thuis

Je hoeft alleen de juiste maalgraad te bepalen als je je favoriete bonensoort wilt gebruiken in je ochtendkoffie.

Als het idee om verschillende bonen te proberen en ze op verschillende manieren te brouwen aantrekkelijk klinkt, dan is het thuis brouwen van speciale koffie je nieuwe hobby.

En hoe leuk het ook is om bonen van verschillende herkomst en brandprofielen te proeven en te onderzoeken welke koffieapparatuur je ermee kunt gebruiken, het uiteindelijke doel is om betere koffie te zetten.

U kunt thuis heerlijke koffie zetten!

Het enige dat nodig is, zijn bonen van hoge kwaliteit, een goedkope brouwer en de bereidheid om te experimenteren. Natuurlijk zet je een paar slechte kopjes koffie (en laat je ze waarschijnlijk in de afvoer vallen). Maar elke keer leer je iets nieuws en pas je het toe op je volgende brouwsel.

Chris Baca, een voormalig kampioen barista, zegt dat je moet houden van wat je doet.

Je moet aantekeningen maken van wat je doet en wat je proeft.

Dus of je nu nieuwe koffiebonen probeert of een nieuwe brouwer aanschaft, je moet je eerdere brouwsels bijhouden om als basis te gebruiken en te beginnen met experimenteren.

Kortom: Uw Koffie Is Van U

Thuis ambachtelijke koffie zetten is een leuke bezigheid.

Als u ’s ochtends opstaat, hoeft u zich niet geïntimideerd te voelen door het vooruitzicht een kopje koffie te gaan zetten. Je zou vreugde en ontspanning moeten voelen wanneer je je eerste kopje koffie zet.

Je kunt altijd een stap terug doen als je voelt dat je te ver in dit konijnenhol bent gevallen.

Geniet van uw koffie. Als dat betekent dat je moet overstappen op oploskoffie, dan is dat maar zo.

Probeer iets nieuws als de verveling toeslaat. Je koopt misschien exotische bonen, maar niet de gebruikelijke. Je kunt ook een proef- of cuppingles volgen. Probeer misschien zelfs je eigen bonen te roosteren.

Het is jouw koffie. Jij bepaalt wat je er leuk aan vindt. Luister niet naar iemand die u iets anders vertelt.

Welke weg u ook kiest, wij zijn er om u te helpen thuis heerlijke koffie te maken en ervan te genieten.