De Definitieve Gids Voor Koffiecreamer. Je Kunt Melk, Room En Meer Krijgen!

Terwijl koffiepuristen waarschijnlijk flauwvallen bij de gedachte iets toe te voegen aan die perfect gebrande en gebrouwen zwarte kop koffie, zijn er veel mensen die gewoon een klein beetje aan hun kopje willen toevoegen om er echt een plezierige ervaring van te maken . Naast zoetstoffen kun je altijd proberen room aan je kopje toe te voegen voor een echt rijke en dikke smaak en textuur.

Er is een schijnbaar eindeloze voorraad zuivel- en niet-zuivel-gebaseerde koffiecreamer-opties die de smaak van elke kop koffie echt kunnen verbeteren. Er zijn zoveel keuzes dat het moeilijk kan zijn om de juiste voor jou te kiezen. Laten we eens kijken naar alle verschillende creamer-opties die beschikbaar zijn voor koffie, zodat u de beste creamer voor uw volgende kopje koffie kunt kiezen.

Een Woord Over Voeding

Wanneer u besluit room of zelfs melk aan uw koffie toe te voegen, moet u er rekening mee houden dat dit de voedingswaarde van uw kopje koffie drastisch zal veranderen. Het aantal calorieën van uw kopje koffie wordt verhoogd, zelfs als u een kleine hoeveelheid room of melk toevoegt. Als je probeert te letten op wat je eet, zal niets je dieet sneller ongedaan maken dan veel room in je koffie te dumpen voordat je het drinkt.

In de wereld van calorieën zal room de grootste boosdoener zijn. Room bevat het meeste melkvet, waardoor het die dikke consistentie krijgt en je koffie zo rijk smaakt. Melk volgt en, afhankelijk van het type melk dat u kiest, zal uw caloriegehalte variëren. Als u bijvoorbeeld om magere melk of zelfs 1 procent of 2 procent melk vraagt, zal uw caloriegehalte lager zijn in vergelijking met volle melk met een hoger melkvetgehalte dat gewoonlijk in het bereik van 3 4 procent ligt.

Er is niets mis met genieten van een kopje koffie met room of zelfs melk, onthoud alleen dat wanneer u uw gebruikelijke kopje koffie toevoegt, dit meer calorieën zal bevatten, dus u moet uw dieet dienovereenkomstig aanpassen, vooral als u probeert af te vallen .

Heb Melk?

Heb Melk

Zoals Forrest Gump het zou zeggen, zijn melk en koffie als erwten of wortelen. Om je dag goed te beginnen, kun je een beetje melk aan je koffie toevoegen. Melk is echter meer dan op het eerste gezicht lijkt.

Verschillende Soorten Melk

Terwijl een groot deel van het westen koemelk automatisch beschouwt als het favoriete koffieadditief, heb je eigenlijk veel meer opties.

Koeienmelk

Koemelk is verreweg de meest gebruikte melk in koffie. Het geeft je ochtendkopje de perfecte dikte en zoetheid, zodat je je dag goed kunt beginnen. Hoe het de smaak en dikte beïnvloedt, hangt grotendeels af van hoe de koeien zijn grootgebracht, welk percentage vet aanwezig is en de versheid van de melk.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Geitenmelk

De laatste jaren wint geitenmelk gestaag aan populariteit. Dit type zuivel is gemakkelijker verteerbaar in vergelijking met koemelk, waardoor het de perfecte melk is voor koffiedrinkers die misschien een beetje lactose-intolerant zijn. Geitenmelk kan een aardse smaak geven die niet zo zoet is als koemelk. Het is het beste om het te gebruiken met medium braadstukken.

Buffelmelk

Een echt alternatief dat niet veel wordt gebruikt, kan buffelmelk echt van uw kopje koffie een echte traktatie maken. Buffelmelk is een van de vetste melksoorten. Het voegt romigheid en smaak toe aan je koffie. De smaak van buffelmelk is een mix van zowel zoet als pittig, waardoor het zeker het proberen waard is voor liefhebbers van melk of roomkoffie.

Melk Vet

Het vetgehalte in uw melk kan een aanzienlijke invloed hebben op de smaak en textuur van uw koffie, net zoals het de kwaliteit van uw koffie beïnvloedt.

Volle melk

Dit is het type melk dat doorgaans door barista’s wordt geserveerd, tenzij u om een specifiek type melk vraagt. Het is zwaarder dan de meeste melk die ergens in de buurt van 3,25 tot 4 procent vet bevat. Dit maakt je koffie romiger en zoeter dan andere opties.

Magere melk

Melk met verlaagd vetgehalte komt meestal in een bereik van 1 tot 2 procent, hoewel je melk kunt vinden met slechts 0,5 procent vet. Deze melk zorgt voor een balans tussen zowel zoetheid als dikte in je koffie, zodat je je koffie een beetje kunt versterken zonder hem te overladen met vet en calorieën.

Magere melk

Dikker Worden

Als u zich geen zorgen maakt over het tellen van calorieën, is room een van de beste toevoegingen die u aan een normale kop koffie kunt toevoegen. De hoeveelheid roomvet in uw koffie is van invloed op de hoeveelheid calorieën en de consistentie van uw koffie.

Verschillende Soorten Crème

Half en half

Half en half, wat half melk en half room is, is de meest voorkomende room die Amerikanen gebruiken bij het toevoegen van room aan hun koffie. Het bevat ongeveer 12 procent vet, waardoor het dikker en zoeter is in vergelijking met volle melk.

Het heeft niet dezelfde dikte als slagroom of pure volle room. Als u op zoek bent naar de perfecte balans tussen zoetheid en dikte, is half en half een van de beste opties die u kunt kiezen.

Lichte crème

Je kunt proberen een beetje lichte room aan je volle melk toe te voegen, half om half, of half om half als het niet dik genoeg is. Lichte room bevat ongeveer 20 procent vet, wat betekent dat het meer calorieën zal toevoegen, maar lang niet zoveel als sommige van de andere, zwaardere opties.

Lichte slagroom

Deze optie is het startpunt voor crème-opties die dikker en rijker zijn dan onze vorige. Light Whipping Cream bevat ongeveer 30 procent vet, waardoor het zwaarder is dan lichte room, maar nog steeds niet zo dik als onze volgende voorbeelden.

Slagroom

Slagroom is dikker dan half om half. Het bevat meestal 35 tot 35 procent melkvet, afhankelijk van welk product je koopt. Hierdoor wordt de room dikker en krijgt de koffie een rijkere en romigere textuur.

Heavy Cream

Zware room is, zoals u waarschijnlijk weet, de meest verdikkende en zware optie. Meestal is zware room ongeveer 38 procent (en soms meer) vet, waardoor het de dikste optie is die voor u beschikbaar is.

Het is erg rijk en kan je kopje koffie in de ochtend verrijken. Een beetje gaat echter een lange weg. Als u te veel gebruikt, kan uw kopje koffie snel te dik worden om van te genieten.

Creamers

Veel mensen geven er nu de voorkeur aan hun koffie in te dikken met koffiecreamers. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder koffiepoeders en gekoelde vloeistoffen. Ze zijn niet echt crème, dus worden ze soms koffiewitmakers genoemd.

Het komt neer op drie hoofdcomponenten: suiker (of kunstmatige zoetstof), olie en verdikkingsmiddel. Hoewel bedrijven misschien proberen gezondere keuzes te maken over de ingrediënten die ze gebruiken, doen velen dat niet. Het is belangrijk om de ingrediënten te controleren voordat u creamers koopt. Ze zijn een stuk minder rechttoe rechtaan dan echte melk of room.

Koffiecreamers: In Poedervorm Of Vloeibaar

Het belangrijkste verschil tussen vloeibare en poedervormige koffiecreamers is hoe je ze bewaart. Koffiecreamers in poedervorm kun je het beste in een kast bewaren. Ze hoeven niet gekoeld bewaard te worden. Geopende vloeistoffen moeten echter gekoeld bewaard worden.

Er zijn ook houdbare opties. Ze hebben de voorkeur in omgevingen met een hoog volume, omdat ze na opening niet langer dan een maand meegaan.

Beste Koffiecreamers

Beste Koffiecreamers

CoffeeMate Vloeistof

Laten we beginnen met iets klassieks. Jullie hebben waarschijnlijk allemaal gehoord van CoffeeMate, en wij hebben een voorliefde voor de gekoelde vloeistof. Het wordt geleverd in 19 verschillende smaken, waaronder Franse vanille, hazelnoot en vanille-karamel. De zijdezachte textuur en koelere temperatuur maken dit een geweldige aanvulling op je morning Joe.

Het is niet-zuivel, zuivelvrij, lactosevrij, cholesterolvrij, glutenvrij en slechts 20 calorieën per eetlepel. CoffeeMates creamers kunnen ook worden gekocht in singles, poeders, singles en houdbare vloeistoffen.

De laatste, maar niet de minste, is de Catching Ketones Keto Coffee Creamer. Deze creamer is perfect voor diegenen die een Keto-dieet willen behouden, maar geen goede koffie willen opofferen. Het is op MCT-oliepoeder gebaseerde Keto-koffiecreamer die geen olieachtig residu achterlaat. Zorg ervoor dat je het mixt!

Deze creamer bevat geen kunstmatige zoetstoffen, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen. Deze creamer is niet-GMO, glutenvrij, sojavrij en getest in het laboratorium. Het is ook gemaakt in de VS. De creamer wordt ook geleverd met een bonus-e-boek (Quick Keto Basics) en een geld-terug-garantie.

Hoe Maak Je Je Eigen Koffiecreamer

Je eigen koffiecreamer maken is verrassend eenvoudig. Het is zo eenvoudig dat ik me afvraag waarom niet meer mensen het zelf maken.

Verzamel eerst alle ingrediënten die je nodig hebt. Deze ingrediënten zijn van invloed op de uiteindelijke smaak van je creamer, dus zorg ervoor dat je ingrediënten van hoge kwaliteit gebruikt.

Creamers beginnen allemaal met een soort melkbasis. Hier zijn enkele van de opties:

  • Half en Half Gebruikt voor een dikkere en rijkere koffiecreamer
  • Melk Dit is een gezondere keuze als je de voorkeur geeft aan volle of 2 procent melk. Het zal echter niet zo rijk zijn.
  • Soja- of amandelmelk De perfecte keuze voor onze lactose-intolerante vrienden die er zijn of iedereen die gezonder wil worden met hun creamer.

U kunt het type melk kiezen dat u verkiest, maar de stappen blijven hoe dan ook hetzelfde.

1. Koop een zoetstof

Als je gearomatiseerde creamers maakt, wil je misschien een beetje zoetstof aan de mix toevoegen om je smaakpapillen echt te laten springen. Hiervoor kun je gewone witte suiker , bruine suiker of zelfs honing gebruiken als je op zoek bent naar een meer natuurlijke zoetstof. Als je geen extra suiker wilt consumeren, kun je een van de kunstmatige zoetstoffen gebruiken .

2. Kies Je Smaak

Als je eenmaal je basis en zoetstof naar keuze hebt gekozen, is het tijd om een smaak te pakken om een aangepaste creamer te maken waar jij en je gasten van zullen genieten bij elk kopje koffie dat wordt ingeschonken. Je kunt bijna elke smaak gebruiken, dus experimenteer. Enkele van de meest populaire keuzes zijn vanille , hazelnoot , mokka en kaneel om er maar een paar te noemen.

Gebruik voor de beste smaakresultaten alleen hoogwaardige extracten.

Smaak Suggesties

Je fantasie is de enige beperking voor zelfgemaakte koffiemelk. Het zou moeilijk zijn om het in één artikel te comprimeren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende opties en wat je nodig hebt om ze allemaal te maken.

  1. Hazelnoot Gebruik een theelepel hazelnootextract en vier eetlepels suiker.
  2. Mokka Doe twee eetlepels cacaopoeder bij het mengsel met vier eetlepels bruine suiker. Voeg een beetje siroop toe aan de bovenkant van je koffie voor een extra effect.
  3. Chocolade Hazelnoot Voeg vier eetlepels Nutella of een ander soort chocolade hazelnootpasta toe.
  4. Vanille Inclusief twee theelepels vanille-extract en vier eetlepels suiker.
  5. Caramel Macchiato Meng een eetlepel cacao met zes eetlepels bruine suiker en een theelepel vanille-extract. Kruid met een snufje zout.
  6. Chocolademunt Combineer twee eetlepels cacaopoeder met een theelepel pepermuntextract en vier eetlepels suiker.
  7. Pumpkin Spice Voeg twee theelepels pompoentaartkruiden, een kopje vanille-extract en vier eetlepels ahornsiroop toe om je basis te maken.
  8. Amandeltoffee Voeg een theelepel amandelextract en 4 eetlepels suiker toe.
  9. Gezouten Caramel Voeg zes eetlepels bruine suiker toe aan het recept.
  10. Chai Latte Voeg tijdens het sudderproces drie chai-theezakjes toe, samen met vier eetlepels bruine suiker.

3. Bereid Je Creamer Voor

Ik raad aan om creamer de avond voordat je hem voor het eerst wilt gebruiken klaar te maken, zodat hij gekoeld, vers en de volgende ochtend klaar is om te serveren.

  1. Voeg in een kleine pot op je fornuis 2 kopjes melk naar keuze toe.
  2. U kunt uw zoetstofkeuze toevoegen. Experimenteer met de hoeveelheden, maar ergens tussen een en twee eetlepels zou het lukken.
  3. Voeg je smaak toe. Nogmaals, dit wordt meestal gedaan om te proeven, dus voel je vrij om te experimenteren. De hoeveelheid die je nodig hebt, hangt ook af van je smaakstof. Meestal zal ergens in de buurt van twee eetlepels je smaakpapillen meestal tevreden zijn.
  4. Meng de ingrediënten samen in een steelpan. Laat het op het vuur sudderen. Klop het mengsel constant om te combineren.
  5. Haal de creamer van het vuur zodra deze een beetje is gestoomd.
  6. Laat al je zelfgemaakte koffiecreamer afkoelen en plaats hem vervolgens een nacht in de koelkast.
  7. Serveer je koffiecreamer de volgende ochtend bij je favoriete kopje koffie.

Het is zo simpel.

Met slechts een paar gemakkelijk te volgen stappen en enkele hoogwaardige ingrediënten, kunt u uw eigen koffiecreamer maken, gewoon in het comfort van uw eigen huis.

Niet-zuivelcreamers

We hebben veel tijd besteed aan de meer natuurlijke producten die je in je koffie kunt gebruiken. Er zijn veel andere opties waarbij geen zuivel betrokken is.

In De Winkel Gekochte Creamer

Voorgemengde koffiecreamers kunnen in elke supermarkt worden gekocht. Deze creamers zijn vaak verkrijgbaar in populaire merken zoals:

  • Internationaal genot

Niet-zuivel creamers zijn verkrijgbaar in vele smaken, waaronder hazelnoot, Ierse room, franse vanille en hazelnoot. Deze in de winkel gekochte creamers zijn een geweldige manier om wat variatie aan uw culinaire repertoire toe te voegen zonder dat u uw eigen creamer hoeft te maken. Ze zullen echter niet de fijne smaak van zelfgemaakte creamer vervangen.

Andere Niet-zuivelopties

Als u calorieën wilt verminderen en toch een rijkere kop Java aan uw bureau wilt hebben, zijn er veel andere opties. Deze opties zijn er in vele smaken, en sommige zelfs in romigere vormen die qua dikte kunnen worden gelijkgesteld aan half om half. Enkele van de meest gebruikte melksoorten zijn:

  • Amandelmelk
  • Kokosmelk
  • Cashewmelk
  • Soja melk

Deze soorten melk zijn gemaakt van amandelen of kokosnoten en zijn veel gezonder dan de op zuivel gebaseerde alternatieven, terwijl ze ook de perfecte creameroptie zijn voor iedereen die lactose-intolerant is. Net als andere niet-zuivelcrèmes, kun je deze vaak in verschillende smaken vinden, waaronder Franse vanille, hazelnoot en zelfs de natuurlijke smaken van amandel en kokosmelk. Deze creamers zullen niet net zo smaken als de zuivelvarianten, maar ze geven wel hun eigen unieke draai aan een kopje Joe, waardoor ze het proberen waard zijn voor iedereen die graag iets extra’s aan hun koffie toevoegt, maar geen zuivel aankan.

Baileys Irish Cream

Baileys Irish Cream kan aan je volgende kopje worden toegevoegd om de smaak te versterken en je koffie volwassener te maken. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room, wat betekent dat er alcohol in de drank zit. Het mengt heel goed met koffie, waardoor het een echt unieke smaak krijgt, gecombineerd met de effecten van de alcohol om een meer volwassen koffie-ervaring te creëren. Wees voorzichtig met hoeveel u verbruikt, vooral als autorijden vereist is.

Zoals je kunt zien, is er een behoorlijk grote lijst met crème-opties voor je koffie. Als je creamer gebruikt, zorg er dan voor dat je rekening houdt met het calorie- en vetgehalte om ervoor te zorgen dat je niet te gek wordt. Je wilt tenslotte niet dat je door je koffie een broekmaat groter wordt. Dat gezegd hebbende, experimenteer met al deze verschillende opties om de perfecte creamer voor jou te vinden.

Niet alle soorten room passen bij elk type koffiebranding. Blijf nieuwe dingen proberen en houd een paar verschillende soorten room bij de hand om ervoor te zorgen dat je de juiste soort melk hebt voor je volgende kopje.

Genieten van!