Hoe Maak Je Een Koffiereisset

Hier bij Roasty geloven we dat reizen geen excuus is om jezelf te onthouden van geweldige koffie. Je kunt reizen als je wilt, maar het is de moeite waard om een paar essentiële items te hebben die in een kleine koffer kunnen worden verpakt.

Hoe Maak Je Een Koffiereisset?

Hoe Maak Je Een Koffiereisset

  • Vers gebrande koffiebonen in een plastic bak
  • Een Aeropress (en filters, in een Ziploc zak)
  • Een Yeti 567 gm Tumbler (stevig genoeg voor de AeroPress, en houdt koffie urenlang warm)

Inleiding Tot De Aeropress

Aeropress is een moderne manier van brouwen. Het is om vele redenen populair geworden. Het is pijnloos te dragen, eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken.

Voor het zetten van een goede kop koffie maakt de Aeropress gebruik van warmte en druk. De Aeropress haalt de smaak uit de gemalen koffie terwijl het hete water deze verwarmt.

Brouwen Met Een Aeropress

Nu we kennis hebben gemaakt met de Aeropress, volgt hier een kort overzicht van hoe je er onderweg een heerlijke kop Joe mee kunt maken. We hebben een video bijgevoegd om u te laten zien hoe het werkt.

1. Verwarm Het Water

Het is niet nodig om de temperatuur nauwkeurig te meten. Je kunt het koken of een standaard hotelkoffiezetapparaat gebruiken.

2. Koffiebonen: Maal De Koffiebonen

Je moet de bonen malen. Om het simpel te houden, vul ik gewoon mijn grinder van 24 gram, wat een perfecte hoeveelheid is voor een beker van 567 gram.

3. Spoel En Bereid De Aeropress Voor

Plaats een papieren filter in de afvoerdop en spoel deze af met heet water. Doe vervolgens de dop op de AeroPress en plaats deze over je kopje (het moet een stevige zijn, vandaar mijn voorkeur voor de Yeti).

4. Laat De Koffie Trekken

Als het water klaar is, doe je de koffie in de AeroPress, giet je het water erover en roer je het even door.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Wacht 30 seconden en duik dan langzaam met alleen het gewicht van je hand.

Tip: Voeg voor mildere koffie in Americano-stijl meer water toe. Doe je dat niet, dan krijg je een stijver brouwsel.

5. Drink En Geniet

Voor de extra lichte reiziger kun je de maalmolen achterwege laten en gewoon voorgemalen koffie meenemen. Gemalen bonen verliezen hun smaak met elk uur, laat staan elke reisdag. Als je deze route volgt, zorg er dan voor dat je je gronden in een luchtdichte container vervoert om ze zo goed mogelijk te bewaren.

Het AeroPress-systeem is onze favoriete keuze voor op reis. Het is lichtgewicht en compact en biedt een geweldige balans tussen kwaliteit en gemak.

Tips Voor Reizen Met Koffie:

Het belangrijkste om te onthouden wanneer u met koffie reist, is om de bonen (of gronden) zo vers mogelijk te houden. Zolang je een afgesloten, luchtdichte container hebt, moet je koffie goed worden bewaard.

Gemalen koffie is meestal tussen de 3-5 en 9 maanden houdbaar. Koffie met hele bonen is 6-9 maanden houdbaar in het schap.

Omdat de fysieke conditie van koffie niet verandert als het bedorven is, kun je het beste je neus gebruiken om te ontdekken of het bedorven is. De rode vlag waar u op moet letten, is of uw koffie een sterk aroma heeft of niet. Als het zwak ruikt of nauwelijks waarneembaar is, is je ofwel erg zwak, of het is waarschijnlijk verwend. Hierdoor kan de koffie ook flauw smaken.

Je moet je koffiecontainer altijd bij de hand hebben als je onderweg bent. Het is ook belangrijk op te merken dat hoe minder lucht u in uw container heeft, hoe langer deze vers blijft. Als u uw koffie op koele, donkere plaatsen bewaart, gaat u ook langer mee met uw koffiedik.

Meer Methoden Voor Reizen Op Reis:

Als u onderweg bent of vaak in de wildernis bent tijdens het reizen, is Aeropress de beste keuze. Dit zijn andere opties die interessant kunnen zijn voor reizigers die handmatig brouwen willen proberen.

De Franse Pers

Net als bij een Aeropress, maakt een French Press ook onderdompeling van het koffiedik mogelijk. De inweektijd voor een French Press is ongeveer 4 minuten, waardoor de smaak van de koffie rijker en krachtiger is. Hij is makkelijk in gebruik en makkelijk te vervoeren, net als de Aeropress.

De French Press is een ander product dan de Aeropress die alleen van copolyester plastic is gemaakt. Het kan ook worden gemaakt van glas of keramiek. Het roestvrijstalen ontwerp is het meest geschikt om reizen te weerstaan. U kunt ook draagbare Franse persen vinden die net zo effectief zijn als de Aeropress.

Een kenmerk dat de French Press onderscheidt van zijn neef, is het vermogen om meer koffie te zetten in één brouwsel. Aeropressen kunnen maar één kopje koffie zetten, terwijl de French Press meerdere kopjes kan maken, afhankelijk van hoe groot deze is.

Met een Aeropress kun je nog steeds meerdere kopjes maken. U moet het proces echter herhalen om zoveel koffie te krijgen als u wilt. Dus als je het niet erg vindt om een beetje geduld te hebben terwijl je wacht tot het gebrouwen is en je het niet erg vindt om een extra minuutje tijd te nemen om het schoon te maken, dan is een roestvrijstalen French Press misschien wel de beste keuze.

Overgieten

Voor Pour Overs is de techniek zo eenvoudig als het klinkt. Om een goede overgieting te krijgen, moet je koffie worden gemalen tot een middelfijne maling. Als je denkt dat je koffie een beetje sneller gaat dan nodig is, probeer dan je koffie wat fijner te malen.

Pour Overs zijn effectief omdat er minimale onderdelen nodig zijn om een kopje koffie te zetten. Vanwege hun professionele en eenvoudige ontwerp gebruiken veel mensen chemex (link).

Nadat je je papieren filter hebt verzadigd met heet water om de smaakresten van karton/papier te verwijderen, giet je je koffiedik erin. Gebruik water uit een zwanenhalsketel om je koffiedik te schenken. Deze stijl geeft je meer controle over hoe langzaam je wilt schenken.

Heet water gieten in cirkelvormige bewegingen of cycli is de beste manier om dit te doen. Giet het hete water ongeveer 2 of 3 keer in cirkels en wacht tot de grond is gestegen, een proces dat bloeien wordt genoemd. Dit proces zorgt ervoor dat de CO2-gassen die in het koffiedik vastzitten vrijkomen, waardoor de kans op onverzadigde koffieresten wordt weggenomen en de kans dat de koffie een zure smaak krijgt, wordt verkleind. Klik op onderstaande video voor een visuele demonstratie:

Een Pour Over is perfect voor de reiziger die zijn brouwroutine onderweg wil opfleuren. Hoewel de stijl een paar minuten duurt, voor degenen die willen wachten, zijn de robuuste smaken die het creëert de moeite waard.

Pour Overs zijn een ander type Aeropressen. Ze kunnen in vele maten en stijlen worden gemaakt. Hoewel ze gemakkelijk schoon te maken zijn, hebben ze extra uitrusting nodig. Je hebt een molen nodig, of voorgemalen gemalen koffie, een filter en het Pour-Over-apparaat.

Moka Pot

Voor degenen die hun koffie misschien een beetje aan de sterke kant houden, zal de Moka Pot waarschijnlijk een goede metgezel van je worden. Bij het brouwen met deze methode, zal het gebruik van grovere koffiebonen u een betere smaak geven dan fijnere koffiebonen, aangezien water de grovere koffiebonen gemakkelijker kan verzadigen.

Moka Pots gemaakt van metaal zijn eenvoudig schoon te maken en eenvoudig te monteren. Reiniging is belangrijk voor Moka Pots, omdat muffe of oude koffie in de binnentrechter een onaangename smaak kan veroorzaken bij toekomstig brouwen.

Net als de Aeropress creëren Moka Pots smaakvolle koffie met een combinatie van hitte en druk. Nadat je heet water in de onderste kamer hebt gegoten en je koffiedik in een filter erop hebt geplaatst, plaats je de Moka Pot boven een vlam. Naarmate het water opwarmt, begint het te verdampen, waardoor er druk ontstaat om het koffiedik te verzadigen en door de trechter omhoog te duwen. Hier is een korte clip om u te laten zien hoe het is gedaan:

Voor degenen zonder waterkoker is het acceptabel om koud water in de onderste kamer te gieten om boven het fornuis te horen, maar het zal ook het koffiedik opwarmen en mogelijk de smaak ervan veranderen. Daarom is het het beste om de onderste kamer met heet water te vullen en vervolgens het koffiedik toe te voegen en het boven een vlam te plaatsen om te brouwen.

Tijd Om Op Pad Te Gaan

Koffie moet worden genoten waar en wanneer u zich ook bevindt. Je bent nu klaar om op je volgende avontuur te gaan als je eenmaal je brouwmethode hebt gekozen en je uitrusting hebt ingepakt.

  • Koffie Feiten
  • Koffie Feiten

    Een uniek feit over Haïtiaanse koffie is dat de boeren hun teeltmethoden in meer dan drie eeuwen niet hebben veranderd, dus Haïtiaanse koffie smaakt nog steeds zoals het al die jaren geleden deed. Deze gids legt je alles uit over deze koffie.

  • Koffie Feiten

    Wil je een bitterzoete espresso die net een tikje zoet is? Misschien wil je iets met een verhaal. Geloof het of niet, je kunt het allemaal hebben. Dit is Cubaanse koffie. Misschien is het wel het juiste drankje voor jou.

  • Koffie feiten

    Dit bergachtige land met een overvloed aan planten en natuurlijke hulpbronnen is een geweldige plek om te groeien. Lees meer over Yunnan-koffie.

  • Koffie Feiten

    Kameroen heeft de ideale omstandigheden om koffie te verbouwen vanwege zijn geografische diversiteit. U vindt onze gids voor verschillende soorten koffie.